hirdetés
hirdetés

Szigorítani kell a hatósági ellenőrzés rendszerén a MUISZ szerint

A Green Holidays csődje rámutatott arra, hogy szükséges átfésülni a hazai utazásszervező vállalkozásokra vonatkozó ellenőrzési gyakorlatot. 

hirdetés

"A több mint ezer hivatalosan bejegyzett és legálisan működő utazási vállalkozás számára kínos és vállalhatatlan a csődbe ment Green Holidays utazási iroda története.

Szövetségünk egyfelől elhatárolódik a csalással gyanúsított cégtől, nem tartoztak a tagjaink közé, azonban nem hunyhatunk szemet afölött, hogy a fogyasztói biztonság erősítése érdekében lépéseket kell tenni, hogy a törökországi utaztató esete egyedi maradhasson a magyar piacon" – közölte a Magyar Időkkel a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) marketing- és kommunikációs bizottságának tagja.

Bakó Balázs hozzátette: a helyzeten nem segít az sem, hogy a média – felkapva a negatív hírt – sok esetben félretájékoztatja a közvéleményt.

Bakó Balázs hangsúlyozta: "márpedig a tisztességes piac szereplői úgy vélik, a jelenlegi szabályozás jó ezen a területen és megfelelő kereteket ad a legális működéshez, ezt az évről évre alig változó létszámú nyilvántartott utaztatószektor működése is alátámasztja. 

A jogkövető cégek számára élhető a hazai jogi környezet, azonban a Green-ügy rávilágított: a jelenleg is aktív hatósági ellenőrzés rendszerén szigorítani kell az időközben átalakult állami intézményrendszer, az érintett hivatalok vonatkozó hatósági jogköreinek megerősítésével. Jelenleg az utazásszervező szakmára vonatkozó szabályozás arányosan csaknem olyan szigorú, mint például a pénzügyi szektorban.

A vagyoni biztosíték mértékét az utaztató vállalkozások előző évi, tárgyévi és a következő évre tervezett árbevétele alapján állapítják meg; a vagyoni biztosíték mértéke a legnagyobb árbevétel 20 százaléka" – mondta.

 

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk