hirdetés
hirdetés

Szakmai információkkal támogatja a BFTK a turizmusdiplomáciát

Az idei szezontól újfajta küldetést vállalt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). Budapest Főváros hivatalos turisztikai és kulturális szervezete a diplomáciai képviseletek megszólításával a főváros turisztikai értékeinek, vonzerejének hatékonyabb nemzetközi megjelenítését tűzte ki célul: idén májustól a szervezet folyamatosan aktualizált szakmai támogató anyagokkal látja el a külképviseleteket és a külügyi szolgálatokat.

hirdetés

A külügyi szolgálatok, nagyköveti attasék – diplomáciai küldetésük teljesítése során – rendszeresen találkoznak üzletemberekkel, politikusokkal, a sajtó és a média képviselőivel, a kultúra és a turizmus terén tevékenykedő vállalkozásokkal, nemzetközi szervezetekkel: e szakemberek, piaci és nonprofit szereplők számára a Magyarországgal való ismerkedés „előszobája” lehet, ha információt kapnak Budapest kulturális és turisztikai értékeiről. Ehhez kíván mostantól a BFTK, szakmai feladat- és szerepkörét továbbgondolva és tágabb kontextusba helyezve, megfelelő mennyiségű és minőségű kulturális és turisztikai „muníciót” biztosítani.

Budapest, mint desztináció sikeres pozícionálása érdekében elengedhetetlen a főváros programkínálatának, valamint hivatalos turisztikai szervezete, a BFTK napi munkájának (online és offline marketingeszközök, prezentációk, szakmai szervezetekben való részvétel) ismerete — beleértve a BFTK legnépszerűbb termékét, a Budapest Card® hivatalos turisztikai városkártyát, illetve annak felhasználási körét is. A külképviseletek részére megküldött értesítő levél valamennyi érintett (nagykövetek, konzulok és főkonzulok, külgazdasági attasék, iroda- és képviseletvezetők) figyelmét felhívja a Budapestinfo.hu weboldalra, ahol külön aloldalon összegyűjtve, letölthető formában találhatja meg mindenki az őt érdeklő szakmai támogató anyagokat.

Az online elérés mellett, a BFTK a nagykövetek és a külügyi szolgálatok rendelkezésére áll nyomtatott kiadványportfóliójával is: április 1-jén jelent meg nyolc nyelven a Budapest Guide és Budapest Card 2018/19-es városkalauz, amely kiváló áttekintést ad Budapest látványosságairól és programjairól, valamint bemutatja a Budapest Card, a főváros hivatalos városkártyacsaládja partnereinek szolgáltatási körét. A negyedévente angolul publikált Budapest’s Finest prémium magazin pedig elsősorban a város minőségi szolgáltatásait, egyedi termékeit és színvonalas kulturális-gasztronómiai programjait kereső utazót szólítja meg.

A tavalyi évhez hasonlóan, a magyar állam diplomatáinak idén is lehetőségük van a kiadványrendelésre a külügyi futárszolgálattal egyeztetve, továbbá egyénileg az alábbi elérhetőségen: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . A kiadványok rendelése – ésszerű példányszámban, illetőleg az országkép alakítását szolgáló, turisztikai-kulturális vonatkozású akciók, programok, projektek közvetlen megvalósítása érdekében – továbbra is ingyenes.

Kiadványai mellett a BFTK természetesen nem mulasztja el felhívni a diplomaták figyelmét a 2018. április 1-jétől megújult Budapest Card termékcsalád használatának előnyeire, amely az idei szezonban már több mint 20 ingyenes és több mint 80 kedvezményes szolgáltatást kínál felhasználójának, a viszonteladóknak pedig a kártyakibocsátó BFTK a 2018. év folyamán is 20% jutalékot biztosít. A kontinuitás, a folyamatos kapcsolattartás elősegítése jegyében pedig a BFTK ezt a kommunikációs csatornát vette igénybe ahhoz, hogy a külképviseleteket is értesítse közeljövőben induló, a tervek szerint havi-kéthavi gyakorisággal megjelenő szakmai hírleveléről, valamint a feliratkozást lehetővé tévő online platform megnyitásáról.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk