hirdetés
hirdetés

Német turizmus a Berlini Fal jegyében

A DZT különböző marketing- és értékesítési tevékenységekkel mutatja be a „25 évvel a fal leomlása után” tematikán keresztül Németország turisztikai kínálatának sokszínűségét.

hirdetés

Az újkori német történelem legfontosabb eseményei közé tartozik a berlini fal leomlása és Németország újraegyesítése. Az akkori történések nem utolsó sorban a németországi turizmus soha nem látott növekedését is eredményezték. „Az újraegyesítés szerencsés történés a németek számára – mondja Iris Gleicke, a Bundestag tagja, a kormány az új szövetségi államokért, a középosztályért és a turizmusért felelős megbízottja. – A felzárkózás látható jelei a sokhelyütt modernizált és szívvel-lélekkel felújított belvárosok, a javuló közlekedési útvonalak és a nemzetközi szinten is versenyképes középosztálybeli gazdasági struktúra Kelet-Németországban. Itt óriási potenciál és lehetőség rejlik a vidéki régiókban, ezért célunk, hogy tovább erősítsük a turisztikai infrastruktúrát” – magyarázza tovább a Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) parlamenti államtitkára.

Potsdamer Platz, Berlin
Potsdamer Platz, Berlin


Jó év volt 2013

„Mióta 1993-ban közös statisztika készült az újraegyesült Németország beutazási adatairól, a németországi külföldi vendégéjszakák száma majdnem megduplázódott. Összesen 37,2 millióval több külföldi vendégéjszaka realizálódott, ebből 12,8 milliót az új szövetségi államok hoztak” – hangsúlyozza Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke. Németország 2013-ban a legjobb formáját hozta, és először lépte át a nemzetközi vendégéjszakák 70 milliós határát – ez 4,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A DZT ezen két történelmi esemény jubileumának okán 2014-ben és 2015-ben a nemzetközi értékesítési- és marketingtevékenységének központi témájaként kezeli a fal leomlását és az újraegyesítést. „25 évvel a fal leomlása után 25 lenyűgöző, új nézőpontból mutatjuk be az úticél Németországot: a program részeként ugyanúgy bemutatkoznak a német régiók kulturális látnivalói, mint a csodás természeti tájegységek is” – mondja tovább Petra Hedorfer.

Kiváló infrastruktúra a határtalan utazásért

Az újraegyesítés óta eltelt 25 évben Németország keleti és nyugati részén is folyamatosan bővült a közlekedési hálózat és a turisztikai infrastruktúra. Így ma Németország kínálatának magas minőségéről ismert.

Átfogó marketingterv a központi témákra

A DZT különböző marketing- és értékesítési tevékenységekkel mutatja be a „25 évvel a fal leomlása után” tematikán keresztül Németország turisztikai kínálatának sokszínűségét – és ezáltal online és offline minden médiacsatornán keresztül megszólítja a nemzetközi médiát, az utazási szakmát és a végfelhasználókat is

A www.germany.travel/faszination-einheit oldalon az érdeklődők multimédiás tartalmakat találnak a mai Németország 25 új nézőpontjához. A DZT ebben a témában ezen felül rövid videókat is posztol a közösségi oldalakon. A tervek szerint kereken 30 sajtókonferenciával, kiemelt sajtóutakkal, illetve PR-rendezvényekkel támogatják a tematikát a releváns küldőpiacokon, így például Hollandiában, Spanyolországban, Magyarországon és Japánban.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai