hirdetés
hirdetés

Több, mint félmillió látogató a Zsolnay helyszíneken

Több mint félmillió ember látogatott el a pécsi kulturális holding, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) helyszíneire, rendezvényeire tavaly, annak ellenére, hogy az év első hónapjait még a pandémia miatt elrendelt korlátozások jellemezték - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

A Kodály Zoltán nevét viselő koncert- és konferenciaközpontot, a pécsi kulturális negyedet, valamint az ókeresztény értékeket bemutató világörökségi helyszíneket is üzemeltető ZSÖK közleménye szerint tavaly több mint 2 700 programot valósított meg a társaság, azokon pedig több mint 538 ezer látogató vett részt. A több mint kétezer programnak helyet adó Zsolnay Kulturális Negyedet 260 ezer látogató kereste fel, a létesítmény leglátogatottabb helyszíne a Zsolnay Aranykora - Gyugyi-gyűjtemény, a Labor - Interaktív Varázstér és a Planetárium volt, de egyre népszerűbb a 2021-ben nyitott VR Univerzum is, ahol már több mint 40 játék közül választhatnak a látogatók - részletezték az eredményeket.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A hangversenyterméről híres Kodály Központot több mint 70 ezer látogató kereste fel csaknem kétszáz, azon belül sok teltházas eseményen - írták. A kultnegyedben és a Széchenyi téren álló két galéria tízezer látogatót vonzott, míg a számos programot kínáló Művészetek és Irodalom Háza is megközelítette ezt a számot; utóbbi eredményei egy esztendő alatt nyolcvan százalékkal nőttek - emelték ki. A pécsi világörökségi helyszíneken jelenleg is pályázati fejlesztések zajlanak, a Cella Septichora Látogatóközpont az év első öt hónapjában volt nyitva, azóta felújítás alatt áll.

Az Ókeresztény Mauzóleum fogadóépülete június végén nyitotta meg kapuit. Így összesen 19 ezer ember látogatta meg a világörökségi helyszíneket. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy tavaly - két év pandémiás időszak után - végre újra sikerült az összes hagyományos és népszerű eltervezett fesztivált megtartani Pécsen, ezek pedig - a város emblematikus rendezvényével, a Zsolnay Fényfesztivállal együtt - összesen 160 ezer embert vonzottak.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk