hirdetés
hirdetés

Török low cost repül rá a magyar piacra

Érkezik az AnadoluJet: június 2-án nyitja meg az isztambuli Sabiha Gökçen Nemzetközi Repülőtér és Budapest közötti útvonalát az AnadoluJet, a Turkish Airlines (TA) leányvállalata. Az Anadolu különben Anatólia török elnevezése, a Jet-et pedig senkinek nem kell magyarázni. A magyar piacra nyártól beköszönő légitársaság a Turkish Airlines fapados vállalkozása.

hirdetés

Mint ezzel kapcsolatos május 10-én - egy belvárosi nagyon trendi török helyen, a Türkiz Étteremben - tartott szakmai tájékoztatójuk alkalmával kiderült, a légitársaság Boeing 737-800-as repülőgépei hetente három alkalommal repülnek majd június elejétől Budapestre és vissza, Isztambulba.

Bizakodásra okot adó számok

De mielőtt elárulták volna a török szakértők az ezzel kapcsolatos részleteket, Bogáts Balázstól, a Budapest Airport (BA) járatfejlesztési vezetőjétől hallhattunk az idei év eddigi eredményeiről, és a BA következő időszakára vonatkozó piaci kilátásáiról szóló információkat. Többek közt azt, hogy a 2019. évi kimagasló eredmények után (akkor 16,2 millió utas fordult meg a reptéren) 2021-ben ez a szám épp hogy meghaladta a 4 milliót, míg idén - pedig még a szezon elején járunk - már elérték a 3,5 milliós utasszámot, és ez reményt ad arra, hogy várhatóan elérik a 12 milliós utasszámot év végéig.

Elhangzott még, hogy a Budapest Airport 1-es és 2-es termináljáról 122 desztináció érhető el, 35 légitársaság különböző járataival, csak Törökország felé 4 úti cél felé is válthatnak jegyek az utazók. Végül azt a számos fejlesztést, beruházást ismertette a szakértő röviden, amelyek a pandémia időszakában készültek el, illetve amelyek megvalósítása a következő időszakban várható. 

Számos helyre, még Oroszország felé is

A Turkish Airlines marketing és sales szakértője, Serhat Tezgen mutatta be a jelen lévő utazási szakma képviselőjének az új low cost járatot - amely, mint kiderült, csak a hazai utazóközönségnek lesz újdonság, hiszen a Turkissh Airlines leányvállalataként már 2008 óta jelen vannak mind a belföldi, mind a külföldi desztinációk felé induló piacon. Esetükben is bizakodásra adnak okot az idei eddigi számok: már most 24 százalékos növekedést produkáltak a 2021-es év hasonló időszakához képest.

Serhat Tezgen előadása a Türkiz Étterem felső szintjén, ahol a programot hamisítatlan török ebéd zárta
Serhat Tezgen előadása a Türkiz Étterem felső szintjén, ahol a programot hamisítatlan török ebéd zárta
 

Mint még hallhattuk, 18 ország 28 desztinációjára indulnak járataik - többek ők azok, akik Oroszországba is indítanak járatokat mind a mai napig.

2021-ben különben számos járatnyitást könyvelhettek el, például ettől kezdve indulnak az AnadoluJet gépei Hamburg, Lyon, Szarajevo és Belgrád felé.

Praktikus tanácsokat is hallhattunk, amelyek az utasok számára mindig alapinfók. Például azt, hogy 8 kg-nyi csomagot lehet a fedélzetre vinni, mindenkinek jár alapszolgáltatásként szendvicsmenü, és a légitársaság Boeing 737-800-as repülőgépei közlekednek majd júniustól kezdve az Isztambul-Budapest útvonalon.

A járatok csütörtökönként és péntekenként a délelőtti, vasárnap pedig a délutáni órákban közlekednek majd az anyacég TK-járatszámai alatt.

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk