hirdetés
hirdetés

Tovább terjed a láva La Palmán

Újabb lávafolyam ömlik a vulkánból, amely már három hete működik a kanári-szigeteki La Palmán.

hirdetés

A tűzhányókürtője részben beomlott, ezzel az olvadt kőzet új utat talált magának az Atlanti-óceán felé.

A szakértők szorosan figyelik a sziget partjainál kialakuló új szárazföld deltáját, amely azóta lett, hogy a főlávafolyam a múlt héten elérte a vizet. A megszilárduló új földnyelvek egyes részei bármikor összeomolhatnak, robbanásokat és nagy hullámokat okozva, ez azonban nem jelentene veszélyt, mert a közvetlen környékéről már mindenkit kiköltöztettek, számol be a legfrissebb fejleményekről a euronews.com portál.

 

A forró magma közben újabb házakat nyelt el, a megsemmisült épületek száma közelít az 1200-hoz, a lávafolyammal borított terület nagysága pedig már kis híján 500 hektár. A vulkáni működést folyamatosan kisebb-nagyobb földrengések kísérik, szombaton 37 szeizmikus megmozdulást mértek.

Az újabb lávafolyam ugyanazon a területen belül keletkezett, ahonnan már korábban sietve evakuálták a lakosságot. A hatóságok most lehetővé tették, hogy az emberek visszamenjenek a tilalmi zónába és mentsék, ami még menthető.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés