hirdetés
hirdetés

Turisztikai központtá fejlesztik Hatvant

Számos turisztikai fejlesztést valósítanak meg a következő időszakban Hatvanban - jelezte lapunknak dr. Dávid Lóránt (PhD), a Károly Róbert Főiskola Turizmus, Területfejlesztési és Idegennyelvi Intézetének igazgatója.

hirdetés

Heves Megye Területfejlesztési Koncepciójának kidolgozása a végéhez közeledik, amely a 2014-2030 közötti időszak elképzeléseit fogja össze horizontálisan és ágazatonként. Ennek elkészítésében három intézmény: a megyei önkormányzat, a Károly Róbert-, valamint az Eszterházy Károly Főiskola munkatársai vesznek részt. A következő időszakban a Hatvan-Gyöngyös-Eger gazdasági tengely mentén jelentős fejlesztések várhatók. Az elmúlt, alig több mint másfél esztendőben a városi önkormányzat közel ötmilliárd forint támogatást nyert helyi attrakciófejlesztésre. Így a turizmus új gazdasági ágazatként jelenik meg a városban.

Nézze meg képeinket!

A tervek szerint új turisztikai funkciókkal töltik meg Hatvan főterét, amelyet közösségi térré alakítanak. Lesz itt sétálópark, gyermek játszótér, színpad és egy nagyméretű, a Kárpát medence térképét ábrázoló domborűvet is elhelyeznek. Felújítják a város legrégebbi épületének számító egykori sörházat is, ahol múzeumot rendeznek be.

Befejezik a Grassalkovich-kastély felújítását. A barokk épületben Széchenyi Zsigmondról elnevezett Kárpát-medencei Vadászati Múzeumot rendeznek be. A kastély parkját nemzeti értékként kezelik. A Zagyva folyó partján Boldog és Hatvan között tíz kilométer hosszú kerékpárút épül, melyhez pihenőhelyek is párosulnak, illetve a Zagyva folyó fölé gyalogos és kerékpáros hidat is emelnek. 

Dr. Dávid Lóránt elmondta, a helyi önkormányzat és a vállalkozók együttműködésével a szálláshelyek is bővülnek: szállodákat, panziókat, éttermeket létesítenek nemcsak Hatvanban, hanem a környező településeken is. Az Alföld és a Mátra találkozási helyeként emlegetett Hatva, így még szorosabban kapcsolódhat a jövőben Eger, Gyöngyös, a Mátra, a Bükk és a Tisza-tó idegenforgalmához.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk