hirdetés
hirdetés

Új kézben a 150 éves Rónay-kúria

Három évtizedes vendéglátós múlttal büszkélkedhet a kiszombori Rónay-kúria étterem új üzemeltetője, Szöllősi István, írja a delmagyar.hu

hirdetés

Új üzemeltetője van a kiszombori Rónay-kúriának, amely a falu egyetlen étterme. Az elegáns műemlék épület, amelyben emlékszoba idézi a névadó nemesi családot, hét esztendővel ezelőtt nyerte vissza 150 évvel korábbi pompáját. A benne működő vendéglő, amelynek több bérlője volt az évek során, konyhája révén egyúttal a közétkeztetést is biztosítja a községben 140 gyerek és 30 idős számára. Az új gazda Szöllősi István, a családi vállalkozásként működő deszki Határbástya Kft. első embere. Három évtizede vendéglátós, Deszken is van étterme, már a szülei is vendéglősök voltak, méghozzá Nagyéren. A Rónay-kúriát egyrészt azért pályázta meg, mert első üzemeltetője, Frank Sándor mesterszakács régi ismerőse, így hallott már róla, és azért is, mert az épület szép, Kiszombornak pedig sajátos atmoszférája, hangulata van.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk