hirdetés
hirdetés

Újabb medencékkel és csúszdarendszerrel bővül az egri strand

2013. július végéig hétszáz millió forintos fejlesztési projektet valósítanak meg az egri belvárosi strand parkban - tájékoztatta a Turizmus Online-t Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft. ügyvezető igazgatója.

hirdetés

A cég vezetője azt is elmondta, hogy Eger belvárosa speciális gyógyvizekkel rendelkezik, így a mostani strandfejlesztés időszerű feladat. Az új projekt jól illeszkedik a fürdő léptékéhez. A társaság még 2009-ben sikeresen pályázott és elnyert 340 millió forint európai uniós támogatást. Az elmúlt években módosítottak a terven és a fejlesztési projekt tavaly kezdődött el. Az eredményes eljárás után választották ki a kivitelezőt, amely az Imola Építő- és az Imola Konstrukt Kft. lett. Október 20-án írták velük alá szerződést és megkezdődhetett a munka.

Épül a babamedence
Épül a babamedence

Impozáns és látványos elemei lesznek a fejlesztésnek - erősítette meg Lugosi Dénes. A projekt része, hogy újra megnyitják a vendégeknek a strand régen várt Hadnagy utcai bejáratát, amelyet felújítanak. Emellett a létesítmény Csákány- és Hadnagy utcai kerítésrendszerét téglából építik újjá. Létrehoznak egy három elemből álló, közel kétszáz méter hosszú csúszdarendszert is, amely álló és nyitott, valamint félkör alakú csavart csőből áll majd és alkalmas lesz arra, hogy a vendégek matracokkal rafftingoljanak. A csúszda testeket különböző színűekre festik.

Napozó teraszt is kialakítanak, melyhez hatvan négyzetméteres vízfelületű babamedence kapcsolódik. Ezzel a kisgyerekes családok kikapcsolódását segítik. Mindezek mellett fedett téli fürdőházat is létesítenek, két fedett ülőmedencével, ahol közel kétszáz négyzetméter vízfelület várja a vendégeket. A fürdőházban pihenőágyakat is elhelyeznek a vendégeknek.

Alapozzák az új fürdőházat
Alapozzák az új fürdőházat

Kiszélesítik a meglevő téli öltöző folyosóját, ezzel bővebb tér szolgálja majd a turisták kényelmét. Felújítják a stand legrégibb, Petőfi téri úgynevezett kavicsos medencéjét is, ahol nagyobb úszóteret és kisebb ülőrészt alakítanak ki a radonos gyógyvíz jótékony hatásának élvezetére.

A pihenni vágyóknak természetesen megmarad a csendesebb gyógyfürdő rész, a családoknak, a gyerekeknek viszont több élményt nyújtanak a jövőben. A fedett fürdőket pedig az időjárástól függetlenül folyamatosan működtetik majd, ezzel csökkentik a szezonalitást.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk