hirdetés
hirdetés

Utazás és munka? Egyikről sem kell lemondanod!

Nem kell feltétlenül a szabadságaid számolgatni, és egy-egy rövid kiruccanás után sietni haza a szürke hétköznapokba. Utazhatsz úgy is, hogy közben dolgozol. Napjainkban egyre több a lehetőség, a digitális nomádok, külföldi vállalkozók, illetve backpackerek pedig egyre szabadabbak lesznek. A külföldi cégalapítás pedig sosem volt egyszerűbb, mint manapság. Akár még a Karib-térségben, a saját hajódon is megkezdheted a hétfő reggeleket, a sok munka ellenére. Nézzünk pár tippet, hogyan találhatod meg a kalandokkal teli, tökéletes egyensúlyt az életedben. (X)

hirdetés

Amit az offshore cégekről tudni érdemes
Bizonyára sokan hallottak már az offshore cégekről. Nem biztos, hogy elsőre pozitív kép ugrik be a jelenségről az emberek fejében. Pedig nincs szó illegális tevékenységről és adócsalásról,  a fő cél a fizetendő adó legális minimalizálása. Ezek a vállalkozások olyan gazdasági társaságok, amelyek nem az adott országban végzik tényleges tevékenységüket, hanem máshol. A tulajdonosok a kedvező adózás mellett más előnyökre is szert tesznek, például egy egzotikus országba utazhatnak időről időre, amit nyaralás helyett üzleti útnak is lehet értelmezni.Fő szempontok külföldi munkavállalás során
Ami az utazást illeti, mindenkinek más az ízlése. Valakit a történelmi helyszínek, másokat a tengerpart és a mediterrán hangulat vonz. Így van ez a külföldi munkavállalás során is. Ekkor természetesen fontos szempont a megélhetési lehetőség, az adott ország gazdasági és egészségügyi állapota is. Ha pedig az offshore cég tulajdonosa szeret vitorlázni, hajózni, akkor érdemes olyan helyszínt választania, ahol hódolhat eme szenvedélyének.


Digitális nomádok és backpackerek
Irigylésre méltó életnek tűnik, amikor valaki a tengerparton, a hasát süttetve, koktéllal a kezében dolgozik a laptopján. Nos, ők az ún. digitális nomádok, akiket nem köt helyhez a munkájuk. Onnan, akkor és úgy osztják be az idejüket, ahogyan csak akarják. Ha ahhoz van kedvük, akkor otthonról jelentkeznek be, ha pedig ahhoz, akkor valamelyik egzotikus szigetről tehetik meg ugyanezt. Jól hangzik, ugye? A jó hír, hogy a 21. században egyre rugalmasabb a munkavégzés. A munkaidőt sok helyen már felváltotta a hatékonyság-elve, vagyis a legfontosabb az, hogy legyen kész a feladat, nem az, hogy valaki mennyit ül az irodában. Természetesen ehhez olyan digitális munkakörre is van szükség, ahol mindez megvalósítható.


A backpackerek hasonló módon élnek és dolgoznak, összekötik a kalandokat a munkával. Ha épp úgy tartja kedvük, hegyet másznak, vagy a világ másik végére utaznak, miközben dolgozni is tudnak. Akik nagyban csinálják, azoknak szintén érdemes lehet offshore cégek alapítani. A digitális nomádok, a backpackerek és az offshore tulajdonosok egyaránt osztoznak valami közösben: a szabadság ízének szeretetében. A külföldi cégalapítást és munkavállalást pedig teljes mértékben a saját igényeikre szabhatják.Evezz nemzetközi vizekre!
Szeretsz hajózni, vitorlázni és többnek tartod ezt a szenvedélyt, mint hobbi? Ha tehetnéd, az egész napot a vízen töltenéd? Te lennél az új Jack Sparrow? Mindez úgy is lehetséges, hogy közben éhen sem kell halnod! Az offshore cégtulajdonosok is kikapcsolódhatnak a nemzetközi vizeken vagy elvégezhetik onnan a munkát, még ha nem is hivatalosan. Érdemes azonban megvizsgálni, az adott helyszínen milyen feltételekhez kötött a hajóregisztráció, illetve milyen pro és kontra érveket lehet felsorakoztatni a különböző térségek között.

  • Ciprus: az egyik legnépszerűbb offshore ország az egyik legjobb alternatíva hajózási szempontból is. Kedvező adózás, gyors eljárás és alacsony díjak jellemzik.
  • Málta: szintén nagyon szeretik a kapitányok, hiszen gazdasági tevékenység céljából adott a lehetőség hajóvásárlása, ráadásul a helyi adózási rendszer is igen kedvező.
  • Seychelles-szigetek: kevés adminisztráció, adómentes hajóértékesítés. Ehhez hasonló előnyökre tehetnek szert azok a külföldi vállalkozók, akik a Seychelles-szigeteken vesznek maguknak vízi járművet.
  • Horvátország: habár elsőre talán furcsának tűnik, a szomszédságban összességében nehezebb hajóhoz jutni. Magasabb költséggel jár, hosszú a lebonyolítási folyamat. Kedvtelési célú használat mellett így érdemes lehet az egzotikus offshore országok felé evezni.

A zökkenőmentes hajóregisztrációhoz és a külföldi cégalapításhoz érdemes szakértői segítséget kérni. Sokan nem is gondolnák, mennyire gyorsan és egyszerűen megvalósíthatják álmaikat.

Offshore cégalapítás
Az offshore cégalapítás során érdemes külön szakértőt igénybe venni. Ő segít feltérképezni  a saját igényeinket és utána ehhez megfelelő országot és konstrukciót tud ajánlani. Ilyen eset lehet az is, amikor azért esik a választás egy adott országra, mert ott kedvezőek a hajózási feltételek is.  (X)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk