hirdetés
hirdetés

Visszavonták a csődbe ment utazási iroda működési engedélyét

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal helyszíni ellenőrzés után vonta vissza a Sunport Travel Kft. engedélyét.

hirdetés

Mint arról pénteken beszámoltunk, a Törökországba utaztató Sunport Travel Kft. 2014. június 6-án felfüggesztette tevékenységét, csődbe ment, a vállalkozás tulajdonosa már nem tartózkodik az országban – erről a Sunport Travel alkalmazottjai értesítették partnereiket. Június 10-én, kedden a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) főosztályvezető-helyettese, Békési Tamás elmondta, hogy megteszik a szükséges lépéseket az ügyben, ám a csődről hivatalos bejelentés nem érkezett a hivatalhoz, a Sunport Travel Kft. csupán egy utaslistát küldött számukra a károsultakról – ami összesen 338 főt jelent –, és utastól sem érkezett eddig panasz.

Időközben azonban az MKEH helyszíni ellenőrzése során hivatalosan is bizonyítást nyert az a tény, hogy a Sunport Travel Kft. utasait a szerződésben meghatározott időben nem utaztatta el, és a befizetett részvételi díjakat sem fizette vissza, illetve nem is képes az előlegek, részvételi díjak megtérítésére.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal június 11-én, szerdán a következő közleményt adta ki a Sunport Travel Kft. ügyében:

„A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a SUNPORT TRAVEL Utazásszervező Kft. (székhelye: 1067 Budapest, Teréz körút 31., Cg.: 01-09-955635) engedélyét visszavonta, és 2014. június 11-én törölte az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt.

Az utazási vállalkozónál az MKEH által 2014. június 10-én tartott helyszíni hatósági ellenőrzés során megállapításra került, hogy a SUNPORT TRAVEL Utazásszervező Kft. az utasait az utazási szerződésben meghatározott esedékességkor nem utaztatta el és a befizetett részvételi díjakat nem fizette vissza, illetve nem is képes az előlegek, részvételi díjak visszafizetésére sem.

A SUNPORT TRAVEL Utazásszervező Kft. utazási vállalkozó a vagyoni biztosítékát – mely az utazásszervezői tevékenységéhez kapcsolódóan befizetett előlegek és részvételi díjak visszafizetésére nyújt fedezetet – az UNIQA Biztosító Zrt.-nél kötötte.

A SUNPORT TRAVEL Utazásszervező Kft. saját szervezésű útjaira szerződött utasok a kárigényeiket az UNIQA Biztosító Zrt. alábbi elérhetőségein jelenthetik be, illetve kérhetnek felvilágosítást:


UNIQA Biztosító Zrt. elérhetőségei:
Cím: 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74.
Telefon: +36 - 1/20/30/70 - 544 5555
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nyitva tartás: Hétfő: 8:00 – 18:00
Kedd – Csütörtök: 8:00 – 17:00
Péntek: 8:00 – 16:00”

Az, hogy a cég vagyoni biztosítékából maradéktalanul ki tudja-e fizetni a hoppon maradt utasokat, a biztosítóhoz beérkező kárigények összesítését követően derül ki. Szerkesztőségünkben rövid számítást végeztünk ezzel kapcsolatban, amit ide kattintva olvashat el.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk