Április 24-én, pénteken 6-kor az Élesztő megnyitja az „Ilyen volt, ilyen lett” című kiállítását, mely a ház és az Élesztő történetét mutatja be. Közvetlenül utána a nagypultban csapra verik Grabovszki – a Frissítő bartendere - új sörét, az első hordó meggyes-kávés Reverendet.
Április 25-én hatkor egy londoni sörpremierrel készül a söröző. A kontinensen először verik csapra a Signature Brew Black Tongue nevű fekete IPA-ját, melyet a Mastodon nevű metálistenekkel közösen főztek. Hozzá DJ Mother Puncher és DJ Crusher Destroyer Mastodon djsettje adja a ritmust.
Április 26-án vasárnap délután 3-tól Street Food Sunday-t szerveznek az Élesztő udvarán. Az Élesztő kedvenc street-food egységei egy napra fesztivállá változtatják az udvart, és együtt mulatnak a vendégekkel. Pesti Burger, Céltorony, Butcher’s Kitchen, Hokedli, Pista Bá és a Csokszkomlós sörfagyi található az étlapon.
Április 27-én hétfőn este az Élesztő kedvenc cirkuszosai, a Freak Fusion Cabaret tagjai szórakoztatják a nagyérdeműt egy meglepetés-performansszal.
Április 28-án, kedden, délután a vendégek Cserna-Szabó András vezetésével felolvasóesten és közös szabadtéri főzésben vehetnek részt. Felolvas este 7-től Babiczky Tibor, Cserna-Szabó András, Darida Benedek és Szálinger Balázs. Menü f9-től: meglepetés barna-sörös bogrács.
Április 29-én, szerdán Nádasdy Vilma tart úttörő jellegű sörös kocsmakvízt – 17.30
Április 30-án, csütörtökön, hatkor a Hara Punk formáció mutatja be tavalyi demokratikus Lemon? No Thanks! sörük diktatórikus változatát, a Citrom? Kösz ne! nevezetű indiai citromnádas búzasört!
Május 1-én, pénteken az Élesztő udvara pár napra színházi térré alakul át és
Mundruczó Kornél rendezésének, a Frankenstein terv bemutatójának ad otthont! A sörözők számára az udvar délután 5kor nyit meg!
Május 1-én, pénteken este hattól az Élesztő házi sörfőzőinek főzeteit kóstolgathatják a látogatók. Aki nem tudott eljönni a házi sörfőzőversenyre, az most megismerkedhet a főzőkkel, és a legvadabb, legizgalmasabb kísérleti főzetekkel, a jövő söreivel!
* * * * *
Csak összefoglalásképpen azoknak, akik rég jártak az Élesztőben: a Tűzoltó utcáról belépve egy pár lépcső után feltárul a Rengeteg Kávézó elvarázsolt világa, melyben Szabó Tibor mesés forró csokijai mellett, kávézni, teázni és halk jazzre álmodozni, sustorogni lehet. Ha a vendég feljön a Szabó Csaba morbid bagolyköpet-installációjával dekorált kis féregjáraton, akkor egy lépcsőforduló után bemehet a Brew Studióba, ahol ma már második generációs házi-sörfőző kurzusokat tart a Hara Punk csapata és nem mellékesen izgalmas főzőkurzusok, főzőpárbajok, forgatások, lakáséttermes események zajlanak Zsoldos Krisztina szervezésében.
Ha a főbejárattól balra található ajtón megyünk be, akkor Steierlein Stein Péter őrült birodalmába – a Mahung dzsúzbárba - jutunk, melyben alkoholt nemigen találunk, de a legvadabb összetételű gyümölcs és zöldségdzsúzokat igen, valamint fagyi helyett működő hideg gyümölcskrémeket, válogatott superfoodokat, és egy csomó olyasmit, ami detoxikál, megtisztít, felpörget, elszórakoztat és megnyugtat.
Ha beljebb merészkedünk az udvaron, akkor bal kéz felé az első ajtó a Fej-Tor-Potroh falóba vezet, ahol a Butcher’s Kitchen szakmai vezetésével mostanra összeállt az az egyszerű kocsmai sörkonyha, ami ellátja a sörfanokat a megfelelő protein-gazdag táplálékkal a sör mellé. Balra nyílik az Élesztő fő pultja, itt csorgott az elmúlt két évben összesen több mint 300 féle magyar kézműves sör, ez a húsz csap tulajdonképpen hazánk legfőbb kézműves sörös magazinja, ahol szinte minden valamire való újdonsággal találkozni lehet. Itt kerültek először csapra a Londonból és Berlinből importált kézműves söreink is. Ha tovább haladunk az Élesztő gyomra felé, akkor végül elérkezünk a Frissítő Sörkoktélbárba, ahol Németh Grabovszky Gábor keveri a jövő italait és építi az egyetemes sörkoktélkultúrát egy fekete holló barátságos tekintetétől kísérve.
Forrás: Élelmiszer Online