5 milliárddal többe kerül a vizes VB

Ennyivel haladják meg a vb-t szervező száz százalékban állami cég kiadásai a várható bevételeket. - számolt be a vg.hu.

A Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. közel ötmilliárd forinttal költ többet idén - 6 milliárdot - mint amekkora bevételre tesz szert - derül ki Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának képviselői kérdésre adott írásbeli válaszából. 

A pénz jelentős része a nemzetközi vízilabda-szövetség (FINA) és a vizes vb-n részt vevő sportolók szállásköltségére, étkeztetésére megy el. A portál szerint erre enged következtetni, hogy az érintett szállodáknak előbbi szolgáltatásokra 50 százalékos előlegként több mint 3 milliárdot fizetnek ki. Fónagy szerint ez még több is lehet. Az államtitkár arról szólt, hogy a cég működési költsége 1,4 milliárd forint körül alakul. Milliárdos tételt jelentenek az esemény tervezési, előkészítési és engedélyeztetési költségei is. Kommunikációra, reklámra félmilliárdot költhet a cég.

27 millióra számítanak a jegybevételből, miközben ezek előállítási költsége 23 millió forint is lehet. 600 millió jöhet szponzoroktól. 1,5 millió dollárt a FINA a Bp2017 Kft. által kifizetett jogdíjból engedményként visszautal. Az engedmény 5 millió dollár, de a fennmaradó rész jövőre érkezik - számolt be a portál.


Kedvezményekkel ünnepelhetjük a főváros hivatalos applikációjának születésnapját

Kedvezményekkel ünnepelhetjük a főváros hivatalos applikációjának születésnapját 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.
Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án

Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án 

A méhektől nemcsak a természet legfinomabb ajándékát, a mézet kapjuk, de sokat is tanulhatunk tőlük!
103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben

103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben 

Magasra szökött az egy négyzetméterre jutó magyar olimpiai aranyak száma a Madame Tussauds Budapest sport termében.
Augusztusban Szabadság Szigete

Augusztusban Szabadság Szigete 

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél fenntarthatóbb és higiénikusabb lesz – ígérte a szervezőcsapat a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?