A kulináris élvezeteké lesz a főszerep idén Gyulán

2018. az évfordulók éve lesz: idén 150 éves a Gyulai Húsipar és 10 éves a Gyulai Pálinkamanufaktúra, melyek kapcsán 2018-ban a kulináris értékek bemutatása kerül a város turisztikai kínálatának fókuszába.

A Gyulahús Kft. és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft., valamint a Gyulai Pálinkamanufaktúra közös ajánlatot kínál a városba látogató vendégek és a gyulai szállásadók, szolgáltatók számára.

Ennek első lépése 2018. január 11-én egy sajtótájékoztató keretén belül megszervezett Gyulahús üzemlátogatás volt, ahol értékelték a 2017-es évben folyó közös munkát. Meghívást kaptak azon városi szolgáltatók, akik az elmúlt évben munkájukkal segítették a gasztronómiai értékek népszerűsítését. A legaktívabb szolgáltatók közül a Corvin és Aqua Hotel, a Komló Hotel, a Park Hotel, a Hőforrás, a Lovagvár Apartmanok, a Fáskerti Panzió és a Gyulai Turisztikai NKft. Erkel Infopontja jelezte részvétei szándékát.

E látogatási lehetőség gesztus volt a Gyulahús Kft. részéről, hiszen a cég csak kivételes alkalmakkor nyitja meg termelő üzemét a nyilvánosság előtt, hogy a húsipari szakmán kívülről érkezők is bepillantást nyerhessenek a „kulisszatitkokba”. A látogatók végigkövethették a Gyulai Kolbász gyártásának lépéseit, az előkészítéstől, töltésen, füstölésen és érlelésen át, egészen a csomagolásig.

A gyulai gasztroélmények kínálata tovább bővíthető más különleges gyulai finomságok felsorakoztatásával: dolgoznak az olyan csomagok összeállításán, melyekkel többek között a Gyulai Pálinkafesztiválra és a Kézműves Sörfesztiválra érkező vendégeink itt tartózkodását tehetjük még élménytelibbé.


TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket 

Az index értéke a múlt havi három pontos emelkedés után négy ponttal csökkent az év hatodik hónapjában.
Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál

Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál 

Elképesztő látványvilág költözik a Zsolnay Negyedbe.
MME: ne etesse a vízimadarakat!

MME: ne etesse a vízimadarakat! 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn közzétett lakossági felhívásában arra kér mindenkit, hogy semmivel se etessék a vízimadarakat.
Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije

Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije 

Az egyik legjelentősebb nemzetközi környezetszépítő megmérettetés zsűrije június végén érkezett azért, hogy értékeljék a két települést.
Kerékpáros fejlesztés Szolnokon

Kerékpáros fejlesztés Szolnokon 

Új szolgáltatással gazdagodik a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.
Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál

Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál 

A kiadvány a kerékpárral és gyalogosan bejárható útvonalakat ábrázolja, megkönnyítve a természetbarát látogatók tájékozódását.
Ünnepi kavalkád a Mélyvölgyben

Ünnepi kavalkád a Mélyvölgyben 

Izgalmas sportprogramok, vidám zenei és gasztró élmények.
Több, mint tízezer nevező a Balaton-átúszáson

Több, mint tízezer nevező a Balaton-átúszáson 

Négy héttel a rajt előtt a 43. Balaton-átúszás összes távja elérte a létszámlimitet.
Éjszakai futóláz Budapesten – telt házas félmaraton napnyugtától

Éjszakai futóláz Budapesten – telt házas félmaraton napnyugtától 

Közel ötezer nevezővel rekordot döntött a 31. KIPRUN Futóest, ahol idén külföldi futóturisták is nagy számban indultak.
A magyar festészet ikonja – új megvilágításban

A magyar festészet ikonja – új megvilágításban 

Egyedülálló digitális művészeti utazás a veszprémi CODE-ban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.