A kulináris élvezeteké lesz a főszerep idén Gyulán

2018. az évfordulók éve lesz: idén 150 éves a Gyulai Húsipar és 10 éves a Gyulai Pálinkamanufaktúra, melyek kapcsán 2018-ban a kulináris értékek bemutatása kerül a város turisztikai kínálatának fókuszába.

A Gyulahús Kft. és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft., valamint a Gyulai Pálinkamanufaktúra közös ajánlatot kínál a városba látogató vendégek és a gyulai szállásadók, szolgáltatók számára.

Ennek első lépése 2018. január 11-én egy sajtótájékoztató keretén belül megszervezett Gyulahús üzemlátogatás volt, ahol értékelték a 2017-es évben folyó közös munkát. Meghívást kaptak azon városi szolgáltatók, akik az elmúlt évben munkájukkal segítették a gasztronómiai értékek népszerűsítését. A legaktívabb szolgáltatók közül a Corvin és Aqua Hotel, a Komló Hotel, a Park Hotel, a Hőforrás, a Lovagvár Apartmanok, a Fáskerti Panzió és a Gyulai Turisztikai NKft. Erkel Infopontja jelezte részvétei szándékát.

E látogatási lehetőség gesztus volt a Gyulahús Kft. részéről, hiszen a cég csak kivételes alkalmakkor nyitja meg termelő üzemét a nyilvánosság előtt, hogy a húsipari szakmán kívülről érkezők is bepillantást nyerhessenek a „kulisszatitkokba”. A látogatók végigkövethették a Gyulai Kolbász gyártásának lépéseit, az előkészítéstől, töltésen, füstölésen és érlelésen át, egészen a csomagolásig.

A gyulai gasztroélmények kínálata tovább bővíthető más különleges gyulai finomságok felsorakoztatásával: dolgoznak az olyan csomagok összeállításán, melyekkel többek között a Gyulai Pálinkafesztiválra és a Kézműves Sörfesztiválra érkező vendégeink itt tartózkodását tehetjük még élménytelibbé.


Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.
Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án

Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án 

A méhektől nemcsak a természet legfinomabb ajándékát, a mézet kapjuk, de sokat is tanulhatunk tőlük!

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?