A nagy számok törvénye

25 éve nyílt meg a hely a Vár tövében a vendéglátóhely, 17 éve van együtt a két tulajdonos – Molnár Attila és Nyíri Szása -, mindketten az orosz konyha szerelmesei, fél éve pedig elég nagy változáson esett át a mindig is fine dining étteremként működő hely, az Arany Kaviár.

Ennek kapcsán ünnepi ebédre hívták a sajtó képviselőit a házigazdák. „Aki fél éve járt nálunk, most szinte ránk sem ismerne”- mondja köszöbntőjében Molnár Attila, az Arany Kaviár egyik tulajdonosa. „A könnyed és elegáns dizájnú kerthelyiséget néhány éve alakítottuk ki. Ez jó kontrasztja a belső térnek, mára pedig ez lett az étterem fő része.”

A hangulatában intim télikertet idén tavasszal teljesen kinyitották, a mozgatható üvegfalak és a padlófűtés lehetővé teszik, hogy télen is fogadják a vendégeket. Az Arany Kaviár különterme is megváltozott: a terasszal egybenyitható teljes falfelületet kapott, és így lehetőség van kisebb társaságok exkluzív fogadására. Kibővült és új berendezéseket kapott a konyha, valamint a bortárolók, és a hűtők kapacitása is megnőtt, amire szükség is volt, hiszen az Arany Kaviár majd 300 tételes borlappal rendelkezik.

Nyíri Szása pedig mi másról beszélne a 25 éves évforduló kapcsán, mint a kezdetektől fogva imádott helyszínéről, a konyháról, illetve különleges beszerzési forrásaikról. A Nagy Orosz Kedvenc Fogások továbbra is étlapjukon szerepelnek (borscs, Sztroganoff bélszín, pelmenyi stb.), emellett a hazai (és orosz) tokhal helyzetről, harcsa- és busafélékről is hallhattunk érzékletes beszámolót az évforduló alkalmából rendezett gálaebéden. Orosz pezsgő és magyar borkínálat kísérte a legújabb technológiával készült, orosz-francia stílusban ételsort, és bár az ebédnek két órán belül vége szakadhatott volna, azonban valahogy a hely nyugalma és a vendéglátókkal való kellemes párbeszéd miatt az újságírók csapata jóval tovább maradt.

A nagy számok törvénye alapján, ha egy kísérletet sokszor elvégeznek, akkor az eredmények átlaga egyre közelít a várható értékhez. Az Arany Kaviárban azonban minél több időt tölt a vendég, annál jobban szakad el a valóságtól: a hibátlan vendéglátás, a kellemes, barátságos, mégsem tolakodó kiszolgálás, és a különleges módon elkészített ételek, a hozzájuk harmonizáló italokkal megállítják az időt.


A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról

A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról 

A SZÉP-kártya felhasználási szabályainak 2025. január elsejei módosítása milyen hatással lehet a hazai turizmus és vendéglátás szektorra?
Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét

Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét 

A közlekedési szakértőként elhíresült politikus legfrissebb Facebook bejegyzésében részletesen beszámol arról, miért tartotta fontosnak, hogy a 2025. évi költségvetésben megvonják a főváros marketingügynökségének, a Budapest Brand forrásainak nagy részét.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Márciusban életre kel a rakpart

Márciusban életre kel a rakpart 

Télen kell készülni a nyárra, idén is lesz rakpartnyitás, nem is akárhogy – írta a főpolgármester a Facebook-oldalán csütörtökön.
Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál

Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál 

Közösen dolgozik Salgótarján és a szlovákiai Sátorosbánya önkormányzata, valamint a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum Somoskő és Salgó várainak értékmentésén európai uniós támogatással.
Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is

Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is 

Szerdán több helyen hullott néhány centiméter hó, de ez még nem elegendő a sípályák üzemeltetéséhez.
Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re

Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re 

Egy friss tanulmány áttekintést ad a globális rendezvényágazat idei évi kilátásairól, trendjeiről.
Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat

Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat 

A Király utcai Central Passage Társasház már megtalálta a módját, hogy továbbra is szálláshelyként működhessenek a lakásai.
Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből

Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből 

Egy híres magyar művész képei az űrben és David Bowie szívében is helyet kaptak. Most alkotásaival a Balatonra csalogatják a turistákat. A Vasarely kiállítás január 18-tól március 9-ig lesz látható Balatonfüreden.
Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő

Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő 

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.