A nagy számok törvénye

25 éve nyílt meg a hely a Vár tövében a vendéglátóhely, 17 éve van együtt a két tulajdonos – Molnár Attila és Nyíri Szása -, mindketten az orosz konyha szerelmesei, fél éve pedig elég nagy változáson esett át a mindig is fine dining étteremként működő hely, az Arany Kaviár.

Ennek kapcsán ünnepi ebédre hívták a sajtó képviselőit a házigazdák. „Aki fél éve járt nálunk, most szinte ránk sem ismerne”- mondja köszöbntőjében Molnár Attila, az Arany Kaviár egyik tulajdonosa. „A könnyed és elegáns dizájnú kerthelyiséget néhány éve alakítottuk ki. Ez jó kontrasztja a belső térnek, mára pedig ez lett az étterem fő része.”

A hangulatában intim télikertet idén tavasszal teljesen kinyitották, a mozgatható üvegfalak és a padlófűtés lehetővé teszik, hogy télen is fogadják a vendégeket. Az Arany Kaviár különterme is megváltozott: a terasszal egybenyitható teljes falfelületet kapott, és így lehetőség van kisebb társaságok exkluzív fogadására. Kibővült és új berendezéseket kapott a konyha, valamint a bortárolók, és a hűtők kapacitása is megnőtt, amire szükség is volt, hiszen az Arany Kaviár majd 300 tételes borlappal rendelkezik.

Nyíri Szása pedig mi másról beszélne a 25 éves évforduló kapcsán, mint a kezdetektől fogva imádott helyszínéről, a konyháról, illetve különleges beszerzési forrásaikról. A Nagy Orosz Kedvenc Fogások továbbra is étlapjukon szerepelnek (borscs, Sztroganoff bélszín, pelmenyi stb.), emellett a hazai (és orosz) tokhal helyzetről, harcsa- és busafélékről is hallhattunk érzékletes beszámolót az évforduló alkalmából rendezett gálaebéden. Orosz pezsgő és magyar borkínálat kísérte a legújabb technológiával készült, orosz-francia stílusban ételsort, és bár az ebédnek két órán belül vége szakadhatott volna, azonban valahogy a hely nyugalma és a vendéglátókkal való kellemes párbeszéd miatt az újságírók csapata jóval tovább maradt.

A nagy számok törvénye alapján, ha egy kísérletet sokszor elvégeznek, akkor az eredmények átlaga egyre közelít a várható értékhez. Az Arany Kaviárban azonban minél több időt tölt a vendég, annál jobban szakad el a valóságtól: a hibátlan vendéglátás, a kellemes, barátságos, mégsem tolakodó kiszolgálás, és a különleges módon elkészített ételek, a hozzájuk harmonizáló italokkal megállítják az időt.


Jön a VéNégy Fesztivál

Jön a VéNégy Fesztivál 

Július első napjaiban, Nagymarosnál.
Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.