A New York-i utazási kiállításon folytatódik a cseh-magyar együttműködés

Úttörő kezdeményezésként a cseh és a magyar képviselet közös standon állított ki New York legnagyobb utazási seregszemléjén, a New York Times Travel Show-n, amely nagy elismerést váltott ki mind a szakmai látogatók, mind a közönség körében. Az egységes kommunikációval is hangsúlyozni kívánták: a régió biztonságos, és töretlen vendégszeretettel várja az utazni vágyókat.

A vásáron a két képviselet közös bemutatót tartott a turisztikai szakembereknek, hajóutakat megelőző vagy követő több napos hajós túrákra, illetve a magyar gasztronómiára helyezve a hangsúlyt, különös tekintettel arra, hogy 2016 a Gasztroélmények Éve lesz a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében Magyarországon. A közönségnapokon a népszerű magyar Délibáb tánccsoport lépett fel az Európa-színpadon. A cseh és magyar képviselet több sikeres, közös szakmai akciót bonyolított le a múlt évben, ezt a gyakorlatot kívánják folytatni ebben az évben is.



Fókuszban a zsidó kulturális emlékek

A közép-európai zsidó születésű építészek életművének bemutatása réstermékké vált a tengerentúli piacon. A kárpát-medencei és zsidó gyökerekkel bíró amerikai utazók élénken érdeklődnek a zsidó kulturális emlékek iránt. Ezt szem előtt tartva a kiállítás ideje alatt Barry Goldschmidt, a New York-i Egyetem professzora tartott prezentációt a cseh-magyar közös kulturális és épített örökségről. A terméképítés jegyében Barry Goldschmidt – magyarországi útja nyomán született– első cikke is megjelent az amerikai utazási szaklap, a JaxFax magazine legfrissebb számában, s hamarosan a 92nd Street Y kulturális központban is előad majd az egyedülálló magyarországi építészetről. A kiállításon külön standdal képviseltette magát Linda Fischer írónő, az európai zsidó emlékekről szóló személyes hangvételű Memory Book szerzője, illetve a könyvre épült turisztikai programot bemutató Zoom Hungary utazási iroda is.

A magyar borok dicsérete

A magyar vendéglátás újdonságaira, a pozitív változásokra egyre több figyelem irányul a tengerentúlon: A Magyar Turizmus Zrt közreműködésével a New York Times Travel Show nyitányaként január 7-én a somlói és tokaji borvidékről jelent meg cikk a tekintélyes Saveur magazinban. A szakma a Saveur magazint tartja a legkimagaslóbb, mértékadó médiumnak a Condé Nast Traveler mellett, az online olvasók száma havonta 2 millió. A szerző, Adam Leith Gollner - a borászatban jártas blogger és a magyar borok elkötelezett híve – elismerően nyilatkozik az immár több generációs borászcsaládokról, a felkészült technikáról, a magyar borászok szakértelméről és elkötelezettségéről.


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.