A New York-i utazási kiállításon folytatódik a cseh-magyar együttműködés

Úttörő kezdeményezésként a cseh és a magyar képviselet közös standon állított ki New York legnagyobb utazási seregszemléjén, a New York Times Travel Show-n, amely nagy elismerést váltott ki mind a szakmai látogatók, mind a közönség körében. Az egységes kommunikációval is hangsúlyozni kívánták: a régió biztonságos, és töretlen vendégszeretettel várja az utazni vágyókat.

A vásáron a két képviselet közös bemutatót tartott a turisztikai szakembereknek, hajóutakat megelőző vagy követő több napos hajós túrákra, illetve a magyar gasztronómiára helyezve a hangsúlyt, különös tekintettel arra, hogy 2016 a Gasztroélmények Éve lesz a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében Magyarországon. A közönségnapokon a népszerű magyar Délibáb tánccsoport lépett fel az Európa-színpadon. A cseh és magyar képviselet több sikeres, közös szakmai akciót bonyolított le a múlt évben, ezt a gyakorlatot kívánják folytatni ebben az évben is.



Fókuszban a zsidó kulturális emlékek

A közép-európai zsidó születésű építészek életművének bemutatása réstermékké vált a tengerentúli piacon. A kárpát-medencei és zsidó gyökerekkel bíró amerikai utazók élénken érdeklődnek a zsidó kulturális emlékek iránt. Ezt szem előtt tartva a kiállítás ideje alatt Barry Goldschmidt, a New York-i Egyetem professzora tartott prezentációt a cseh-magyar közös kulturális és épített örökségről. A terméképítés jegyében Barry Goldschmidt – magyarországi útja nyomán született– első cikke is megjelent az amerikai utazási szaklap, a JaxFax magazine legfrissebb számában, s hamarosan a 92nd Street Y kulturális központban is előad majd az egyedülálló magyarországi építészetről. A kiállításon külön standdal képviseltette magát Linda Fischer írónő, az európai zsidó emlékekről szóló személyes hangvételű Memory Book szerzője, illetve a könyvre épült turisztikai programot bemutató Zoom Hungary utazási iroda is.

A magyar borok dicsérete

A magyar vendéglátás újdonságaira, a pozitív változásokra egyre több figyelem irányul a tengerentúlon: A Magyar Turizmus Zrt közreműködésével a New York Times Travel Show nyitányaként január 7-én a somlói és tokaji borvidékről jelent meg cikk a tekintélyes Saveur magazinban. A szakma a Saveur magazint tartja a legkimagaslóbb, mértékadó médiumnak a Condé Nast Traveler mellett, az online olvasók száma havonta 2 millió. A szerző, Adam Leith Gollner - a borászatban jártas blogger és a magyar borok elkötelezett híve – elismerően nyilatkozik az immár több generációs borászcsaládokról, a felkészült technikáról, a magyar borászok szakértelméről és elkötelezettségéről.


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.