Az egészségturizmusra épít Tiszakécske új szállodája

A nemrég átadott tiszakécskei négycsillagos Barack Hotel tulajdonosai és üzemeltetési igazgatója a település és környéke kiváló adottságaira építve az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésében látják a jövőt.

A terroire nemcsak a borászatban, de egy gyógyhely létében is meghatározó. Kevés termálgyógyfürdő mondhatja el magáról, hogy a Tiszától és festői ősfás galériaerdejétől alig 5 percnyi sétára fekszik. Maga a település is üdülőhely jellegű. A fürdő 4,5 hektáros nagy zöldfelülete, a két termálvízzel töltött medence, a fedett és nyitott úszómedence, az élmény- és gyerekmedencék, a gyógyászati részleg megteremtik a betegségmegelőzéshez, akár a gyógyuláshoz szükséges feltételeket. A szálló egyes szobáiban hatékony helyi gyógyvízzel tölthető a kád. Az 1300 méterről feltörő, 52 Celsius fokos gyógyvíz nem csak a reumatikus és ízületi betegségben szenvedőknek ad enyhülést, de ivókúraszerűen a gyomorsavtúltengés leküzdésére is alkalmas. A csend megnyugtató, a tágabb környezet kínálata pedig aktivitásra serkentő: arborétum, lovaglás, horgászat, kerékpártúrák, kalandpark.

Görög Rudolf, a Barack Hotel üzemeltetési igazgatója szakértője turizmusunk sokat emlegetett, de nem teljesen kiforrott tartalmú szegmensének, az egészségturizmusnak. Elmondása szerint a szálloda a szakképzett orvosi vizsgálaton és folyamatos ellenőrzésen alapuló kezelések háza lesz. Az egészségügyi részlegen a reumatológiai és ortopédiai kezelések mellett belgyógyászati, bőrgyógyászati, angiológiai betegségek gyógyítását végzik, és a térségben egyedülálló száraz szénsav-fürdő terápiás lehetőséget nyújt az érszűkületben szenvedőknek. Ezen kívül életmódjavító tanfolyamok, táborok különféle változatait is meg fogják szervezni. A szálló konyháján a környéken termelt alapanyagokat, zöldségeket, frissen fogott tiszai halakat dolgozzák fel. Szakképzett dietetikus áll a fogyókúrázók és a magas vércukorszint ellen küzdők rendelkezésére. Külön érdemes kiemelni a szálló nevét adó korai érésű kécskei rózsabarackot, melyet az étterem százféle formában kínál, de a belőle készített kiváló pálinkát és a barackkrémmel töltött étcsokoládét sem szabad kihagyni. Szakmai programok, és különféle rendezvények részére pedig 150 fős konferenciaterem áll rendelkezésre.


Újra nyit a Dinó Park

Újra nyit a Dinó Park 

Megkezdi az idei szezont Budapest egyik kedvenc élményparkja, a DinoPark KÖKI 25 helyszínnel és 80 dinoszaurusszal várja látogatóit.
Majomtúra a Richter Safari Parkban

Majomtúra a Richter Safari Parkban 

Pénteken nyitja meg újra kapuit a nagykőrösi Richter Safari Park, ahol az idei szezonban majomtúra is várja az érdeklődőket .
Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén

Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén 

Nyit a Vörösmarty Tavasz. Még locsolkodás is lesz a pesti Belvárosban.
Magyar design a nemzetközi élvonalban

Magyar design a nemzetközi élvonalban 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár negyedik alkalommal biztosít megjelenési lehetőséget a kreatívipari szereplőknek a designipar egyik legnívósabb szakmai eseményén, a Milan Design Weeken április 7-13. között.
Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont!

Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont! 

Közel ötvenezer vendéget fogadott a Sípark a 2023-2024-es téli szezonban.
Több, mint ötven koncert – teljes a Jazzfest Budapest programja

Több, mint ötven koncert – teljes a Jazzfest Budapest programja 

A Jazzfest Budapest április 27. és május 14. között negyedik alkalommal hozza el a műfaj legkiválóbb hazai és nemzetközi előadóit a főváros különböző helyszíneire.
Még jelentkezhet a Kerékpáros Turisztikai Konferenciára

Még jelentkezhet a Kerékpáros Turisztikai Konferenciára 

Így még azok is csatlakozhatnak előadóként, akik nem tudták időben elkészíteni az absztraktjukat.
Vidéki vs. fővárosi rendezvényhelyszínek – szakértői kerekasztal a Rókusfalvy Birtokon

Vidéki vs. fővárosi rendezvényhelyszínek – szakértői kerekasztal a Rókusfalvy Birtokon 

Az „Út a fenntartható desztinációmenedzsment felé” című kerekasztalbeszélgetés a vidéki és fővárosi rendezvényhelyszínek szerepét vizsgálta.
Francia példa a szatmári és beregi térségben a turizmus fellendítéséért

Francia példa a szatmári és beregi térségben a turizmus fellendítéséért 

Cél, hogy a helyi nyersanyagok és termékek, valamint a térség épített és természetei értékei széles körben ismertté váljanak.
Várják a pályázatokat a MaReSz Flash Awardra

Várják a pályázatokat a MaReSz Flash Awardra 

Már több mint 50 pályázat érkezett az idei Flash díjra, a rendezvényszakma legnevesebb megmérettetésére.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.