Bezár a Lamb & Leo Bistro

Bezár Hampuk Zsolt séf bisztrója a Lamb & Leo. Hampuk Zsoltot nem nagyon kell bemutatni a vendéglátásban. A Relais & Châteaux-séf hosszú évig tanult komoly helyeken, az európai szakácstársadalom megbecsült tagja. A legjobbak közé sorolt, 2015 júliusában nyílt Lamb & Leo Bistro bezárásáról írt vallomását itt olvashatjuk.

„Kissé egyhangúnak tartom a gondolatot, hogy a gasztronómia csupán az ételekről szól. Annál jóval több, komplexebb, lendületesebb fogalom. Olyan, mint az illatos zene, vagy az ehető szín, borzolja és nyugtatja érzékeinket, külön-külön, vagy akár egyszerre. Befolyásolja hangulatunkat, gondolkodásainkat, élményeinket, jövőnket és múltunkat egyaránt.”

Ezekkel az érzésekkel felszerelkezve, egy elképesztő csapat támogatásával vágtam neki, első, saját éttermem megnyitásának tavaly júliusban. Nem kevés nehézséget leküzdve, végül sikerült a nyitás. Csodálatos embereket ismerhettem meg, nagyszerű munkatársakkal dolgozhattam együtt. Fantasztikus borokból, különleges és kiváló minőségű alapanyagokból készült ételekből alakítottam ki a Lamb & Leo kínálatát.

2015 végére Magyarország legjobbjai közé küzdöttük fel magunkat. Büszke vagyok rá, hogy nyitás óta majd tízezren tértek be hozzánk! Az ő kényeztetésükre megsütöttünk 800kg remek házi kenyeret. Kibontottunk 3400 palack különleges bort. Elkészítettünk 1270 adag bárányt és kitálaltunk 2800 adag mesés desszertet. Elfőztünk 180kg svájci vajat, 50kg belga csokoládét, 100 kg kitűnő magyar libamájat.

Felelevenítettem nagymamám féltve őrzött receptjeit. Frissítettem méltán híres tradicionális ételeinken. Megmutathattam Somogy ízeit és egy percre sem engedtem a minőségből. Volt nálunk lánykérés, házassági évforduló, születésnap, vidámság, könnyek, egyszóval élet. Valódi ízes, illatos, kézzel fogható élet! Általuk maradandó emlékek születtek.

Bár rengeteg örömet hozott, ám a gazdasági siker elmaradt. Így kellő alázatot gyakorolva kénytelen v agyok a számok racionalitását elfogadva felismerni, hogy ezen a helyen, pillanatnyilag nem tudtam megvalósítani az álmaimat. A Lamb & Leo Bistro most bezár.

Köszönöm családomnak és barátaimnak a támogatást! Köszönöm, hogy hisznek bennem! Köszönöm a szakma elismerését és kritikáit egyaránt! De legfőképpen Vendégeim szeretetét, hogy nyitottak voltak valami újra és valami másra!

Kezdődjön hát egy új fejezet, újabb kihívásokkal és más utakon. Remélem, hamarosan ismét találkozunk, folytatás következik

Forrás: Vendég&Hotel Online


MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről

MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről 

Módosult a 472/2017. (XII.28.) Korm. rendelet, ami a következő kötelezettségeket rója az utazási vállalkozásokra:
Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten

Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten 

A főváros legnagyobb világzenei fesztiválját, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmot ismét megrendezik.
Megvan, melyik lett az év fája

Megvan, melyik lett az év fája 

Az idei jelöltek a kecskefűz, a korai juhar és a rezgő nyár voltak.
A videóművészet Rembrandtja Magyarországon

A videóművészet Rembrandtja Magyarországon 

Magyarországon első alkalommal nyílik a kortárs videóművészet világhírű alkotójának, Bill Violának önálló kiállítása.
Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!

Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!  

Lehet, hogy az Ön szavazata dönti el, melyik szálloda vagy vendéglátóegység kapja a rangos közönségdíjat az idei döntőbe került pályázók közül.
Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét

Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét 

Ausztráliából hozta haza a Virág Judit Galéria, a Madame Tussauds Budapestben mutatták be a csodálatos portrét.
Máté Bence az év madárfotósa

Máté Bence az év madárfotósa 

A második fordulóba került képek összesen 170 különböző madárfajt örökítettek meg.
Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben

Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben 

Idén már 11. alkalommal került megrendezésre az Év kutyabarát helye kampány a Kutyabarát.hu szervezésében, ismét hatalmas érdeklődés övezte a kutyabarát szállások, vendéglátóhelyek és munkahelyek megmérettetését.
Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók

Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók 

Szajkók segítenek a faültetésben Pesterzsébeten és Veresegyház határában.
Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására

Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására 

Hetedik alkalommal jelentkezik a Resident Art Fair karácsonyi vására, ezúttal Allegro Barbaro címmel.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.