Bezár a Lamb & Leo Bistro

Bezár Hampuk Zsolt séf bisztrója a Lamb & Leo. Hampuk Zsoltot nem nagyon kell bemutatni a vendéglátásban. A Relais & Châteaux-séf hosszú évig tanult komoly helyeken, az európai szakácstársadalom megbecsült tagja. A legjobbak közé sorolt, 2015 júliusában nyílt Lamb & Leo Bistro bezárásáról írt vallomását itt olvashatjuk.

„Kissé egyhangúnak tartom a gondolatot, hogy a gasztronómia csupán az ételekről szól. Annál jóval több, komplexebb, lendületesebb fogalom. Olyan, mint az illatos zene, vagy az ehető szín, borzolja és nyugtatja érzékeinket, külön-külön, vagy akár egyszerre. Befolyásolja hangulatunkat, gondolkodásainkat, élményeinket, jövőnket és múltunkat egyaránt.”

Ezekkel az érzésekkel felszerelkezve, egy elképesztő csapat támogatásával vágtam neki, első, saját éttermem megnyitásának tavaly júliusban. Nem kevés nehézséget leküzdve, végül sikerült a nyitás. Csodálatos embereket ismerhettem meg, nagyszerű munkatársakkal dolgozhattam együtt. Fantasztikus borokból, különleges és kiváló minőségű alapanyagokból készült ételekből alakítottam ki a Lamb & Leo kínálatát.

2015 végére Magyarország legjobbjai közé küzdöttük fel magunkat. Büszke vagyok rá, hogy nyitás óta majd tízezren tértek be hozzánk! Az ő kényeztetésükre megsütöttünk 800kg remek házi kenyeret. Kibontottunk 3400 palack különleges bort. Elkészítettünk 1270 adag bárányt és kitálaltunk 2800 adag mesés desszertet. Elfőztünk 180kg svájci vajat, 50kg belga csokoládét, 100 kg kitűnő magyar libamájat.

Felelevenítettem nagymamám féltve őrzött receptjeit. Frissítettem méltán híres tradicionális ételeinken. Megmutathattam Somogy ízeit és egy percre sem engedtem a minőségből. Volt nálunk lánykérés, házassági évforduló, születésnap, vidámság, könnyek, egyszóval élet. Valódi ízes, illatos, kézzel fogható élet! Általuk maradandó emlékek születtek.

Bár rengeteg örömet hozott, ám a gazdasági siker elmaradt. Így kellő alázatot gyakorolva kénytelen v agyok a számok racionalitását elfogadva felismerni, hogy ezen a helyen, pillanatnyilag nem tudtam megvalósítani az álmaimat. A Lamb & Leo Bistro most bezár.

Köszönöm családomnak és barátaimnak a támogatást! Köszönöm, hogy hisznek bennem! Köszönöm a szakma elismerését és kritikáit egyaránt! De legfőképpen Vendégeim szeretetét, hogy nyitottak voltak valami újra és valami másra!

Kezdődjön hát egy új fejezet, újabb kihívásokkal és más utakon. Remélem, hamarosan ismét találkozunk, folytatás következik

Forrás: Vendég&Hotel Online


Túlszaporodott egy halfaj a Balatonban - arra kérik a horgászokat, minél többet fogjanak ki közülük

Túlszaporodott egy halfaj a Balatonban - arra kérik a horgászokat, minél többet fogjanak ki közülük 

A következőkből kiderül, mi áll a különös kérés a hátterében.
Különleges kiállítás látható Újpesten

Különleges kiállítás látható Újpesten 

Szeptember 16-án megnyitották Petrazworld, azaz Szabó Petronella utazó blogger fotókiállítását az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házában.
Rendkívüli a helyzet: már a teljes BDPST cégcsoport is beszállt a védekezésbe

Rendkívüli a helyzet: már a teljes BDPST cégcsoport is beszállt a védekezésbe 

A cégcsoport többek közt helyszíni munkával, pénzbeli támogatással, adománygyűjtéssel, kamionok és logisztikai kapacitás felajánlásával száll be az árvízi segítségnyújtásba.
Az árhullám Budapest fürdőit is veszélybe sodorhatja

Az árhullám Budapest fürdőit is veszélybe sodorhatja 

A Dunán levonuló árhullám a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. több fürdőjét is érinti.
Több mint 200 design tárgy és műalkotás a 360 Design Budapest kiállításon

Több mint 200 design tárgy és műalkotás a 360 Design Budapest kiállításon 

A felhívásra minden korábbi évet meghaladó pályamű, több mint 90 munka érkezett be
Mi lesz a turistákkal, ha nem lesz Airbnb?

Mi lesz a turistákkal, ha nem lesz Airbnb? 

A terézvárosi döntés következményeképpen a kormánypárt is már országos tiltásról beszél.
Nagy Márton: az idei főszezon minden várakozást felülmúlt

Nagy Márton: az idei főszezon minden várakozást felülmúlt 

A turizmusért felelős tárcavezető értékelte a nyári időszakot.
Borisz kitombolta magát a Balatonnál

Borisz kitombolta magát a Balatonnál  

Különösen jó hír, hogy a meteorológusok szerint a hét közepére már napsütéses idő és enyhébb szelek várhatók.
Több mint száz szolgáltató kedvez a bringásoknak a Kerékpárosbarát hétvégén

Több mint száz szolgáltató kedvez a bringásoknak a Kerékpárosbarát hétvégén 

A Kerékpárosbarát applikációban immár több, mint nyolcszáz szolgáltató található meg.
Teljes erdőlátogatási tilalom Gemencen

Teljes erdőlátogatási tilalom Gemencen 

Megkezdődtek az árvízvédelmi munkálatok, mentik a vadállományt, leáll az erdei vasút, elmaradó ökoturisztikai programok.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.