Díjnyertes éttermek és vonatos ízutazás a Torkos Csütörtök kínálatában

Számos Magyar Turizmus Minőségi Díjat viselő étterem csatlakozott a Magyar Turizmus Zrt. Torkos Csütörtök akciójához, ami a szigorú részvételi feltételeken túl további garanciát jelent arra, hogy a vendégek jó ár-érték arányú szolgáltatást kapnak a pénzükért.

A program segíti a szolgáltatókat minőségi munkájukban, igazodási pontokat kínál a minőségfejlesztéshez, valamint a minőséget képviselő szolgáltatókra irányítja a figyelmet. A minőségi garanciák, védjegyek szerepe a magyar turizmus versenyképességének fenntartásához és növeléséhez is nélkülözhetetlen. A tizedik, Jubileumi Torkos Csütörtököt idén február 19-én tartják. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermeknek az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

A csatlakozni kívánó éttermek még regisztrálhatnak a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon február 15-ig, a torkoskodni kívánó vendégek pedig ugyanitt böngészhetnek a résztvevő vendéglátóhelyek kínálatában.

Az eddig csatlakozott díjnyertes éttermek listája:

Ambrózia Étterem (Kazincbarcika), Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda (Hajdúszoboszló), Danubius Health Spa Resort Bük, Danubius Health Spa Resort Hévíz, Danubius Hotel Arena (Budapest), ETO Park Hotel Business & Stadium (Győr), Gundel Étterem, Hotel Caramell (Bük), Kakukk Étterem (Nyírbátor), Liget Wellness Hotel (Szarvas), Nimród Bioszálloda és Bioétterem (Karcag), Park Inn by Radisson Sárvár, Park Inn by Radisson Budapest, Radisson Blu Béke Hotel (Budapest), Ramada Resort Aquaworld Budapest, Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak (Szilvásvárad), Tanyacsárda (Kecskemét), Thermal Hotel Visegrád, Vadvirág Étterem (Kozárd)

Ízutazás Torkos Csütörtökön

A MÁV Nosztalgia Kft. exkluzív gyertyafényes vacsoravonata idén is várja a Torkos Csütörtökön vendégeit. Az estén a Gyertyafény Expressz vendégei részesei lehetnek egy kétórányi gasztronómiai ízutazásnak, melyre garancia a kínált menük gazdag ízvilága.

A Torkos Csütörtök-i ízutazáson részt vesz ifj. Albert Flórián és Albert Magdolna családtagjaikkal, akik a 18.00 órakor kezdődő gyertyafényes vacsorát édesapjuk – Albert Flórián – nevét viselő „Albert kocsiban” fogyasztják el. A vacsorázó vendégeket a Budapest-Nyugati pályaudvar patinás hangulatú Királyi várótermébe 45 perccel a vacsora kezdete előtt várja a MÁV Nosztalgia Kft. 




Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.