Egyre fontosabb a fenntarthatóság az Y-generációnak

Az Y-generációhoz tartozó fiatalok 73 százaléka szerint többet kellene költeni a fenntartható megoldásokra a higiénia területén.

Kutatások szerint a most munkába álló huszonévesek eltérő elképzelésekkel és elvárásokkal rendelkeznek nem csak a munkahelyük kiválasztásakor, hanem a higiéniát illetően is. Mindkét esetben a fenntarthatóságot helyezik előtérbe. A Nielsen piackutató adatai szerint e generáció 73 százaléka hajlandó lenne többet fizetni a fenntartható árukért és szolgáltatásokért ezen a területen is - olvasható a higiéniai termékeket gyártó Tork lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Több kutatás is hangsúlyozza, hogy az egészséges táplálkozás, a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság egyre nagyobb hangsúlyt kap a vásárlási döntésekben. Olyan termékeket és szolgáltatásokat keresnek, amelyek teljesítik a fenntarthatósági irányelveket. Ahhoz, hogy egy cég meg tudjon felelni ezeknek, a teljes ellátási láncában át kell gondolni a termékek tervezésének és gyártásának folyamatát. Ez igaz a professzionális higiénia területére is.

A higiéniai termékekkel kapcsolatban a felmérés szerint 66 százalék hajlandó lenne többet áldozni fenntarthatóbb árucikkekre és szolgáltatásokra, amelyek például kevesebb energia, víz felhasználásával, illetve káros vegyi anyag felhasználása nélkül készülnek, egyben érvényesítik az újrafelhasználás szempontját is.

A legtöbb vendéglátóegységben, étteremben, hotelben vagy akár stadionokban, közintézményekben és a munkahelyeken, irodákban nagy mennyiségben használnak különböző professzionális higiéniai termékeket, így hosszabb távon a versenyképesség megőrzésének egyik feltétele is lehet, hogy a professzionális higiénia területén is olyan partnerrel dolgozzon egy vállalat, amely a fenntarthatóságban is élen jár.

A mérsékelt fogyasztást elősegítő szalvéta adagoló, takarékos kéztörlőpapír adagoló, vagy a kevesebb hulladékot termelő, használat közben összezsugorodó folyékony szappan flakon; csak néhány olyan példa, ahol a higiéniai termékek fenntarthatóság terén jól teljesíthetnek.

Forrás: Turizmus Online


Még vasárnap éjfélig csodálhatja: javában tündököl a pécsi Fényfesztivál

Még vasárnap éjfélig csodálhatja: javában tündököl a pécsi Fényfesztivál 

Pénteken kezdetét vette a Zsolnay Fényfesztivál, amely már az első napon ezreket vonzott Pécs belvárosába.
Lezárult a Tokaj témáját feldolgozó grafikai tervpályázat

Lezárult a Tokaj témáját feldolgozó grafikai tervpályázat 

Hatvan pályázótól érkezett százhúsz alkotás a megadott határidőig.
Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán

Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán 

Magyarország, Erdély és a Felvidék kínál minőségi zenét minden korosztálynak a következő hét fesztivál eseményein.
Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden

Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden 

Bár ellenérzések korábban is felmerültek a pirotechnikai bemutató kapcsán, ezúttal egészen más állt a háttérben.
Le kell bontani egy balatoni kilátót

Le kell bontani egy balatoni kilátót 

Életveszélyessé vált a faszerkezet.
Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok

Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok  

Székesfehérvár belvárosa idén nyáron ismét megelevenedik.
Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség

Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség 

Az alacsony vízszint miatt a fő hajózási útvonal jelentősen beszűkült.
Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon

Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon 

Megnyitotta az idei szezont a fonyódi kutyabarát fürdőhely.
Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban

Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban 

A Gödöllői Királyi Kastély egy eddig ismeretlen, különleges Erzsébet királyné-portréval gazdagította gyűjteményét.
Augusztusban PanyolaFeszt

Augusztusban PanyolaFeszt 

A tavaly nagykorúvá cseperedett PanyolaFeszt komoly missziót vállal évről évre, fontos ügyeket karol fel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.