Food&Friends - ételek és közösségi tér

A vásárlók végre birtokba vehették az igényeikre tervezett étkezőterületet. Az épületrész nem véletlenül kapta a Food&Friends nevet, hiszen a jövőben közösségi térként is funkcionál majd.

A Westend eddigi történetének legnagyobb projektjét vehette birtokba a nagyközönség, hiszen befejeződött Magyarország legforgalmasabb ételudvarának felújítása. A teljes ház közös területeinek 15%-át érintő fejlesztést alapos kutatás előzte meg, melyben megvizsgálták a látogatók elvárásait és térhasználati szokásait.

Az elemzésből kiderült, hogy többségük rutinszerű étkezés céljából érkezik, a minőség és a jó ár-érték arány mellett pedig kiemelt fontosságú számukra a kényelem, a higiénia, sőt a környezettudatosság is. A felmérést szerint a 16 és 70 év közötti budapesti és Pest megyei lakosság mintegy fele legalább 2-3 havonta étkezik bevásárlóközpontokban, de lokációja – a kiváló megközelíthetőség és a Váci úti irodaházak sora – miatt a Westend egy masszív, naponta visszatérő látogatói körrel is rendelkezik. Az ételudvar újratervezésénél fontos szempont volt, hogy az ne csak a látogatói igényeknek, de az üzleti szempontból fontos ESG irányelveknek is a lehető legmagasabb szinten megfeleljen.

Az előzetesen felmért vásárlói elvárásokat és a tulajdonos-üzemeltető értékrendszerét a nemzetközileg elismert Hello Wood tervezőcsapatának látásmódja és szaktudása egyesítette és keltette életre. Ennek köszönhetően egy valóban természetközeli, egyedi hangulatú, izgalmas, többfunkciós tér született a főváros leglátogatottabb bevásárlóközpontjában. A márka arculati elemeit építészeti megoldásokban visszatükröző étkezőtér remekül illeszkedik a ház egyéb részeihez, és új funkcióival – például tematikus zónáival, digitális eszköztárával - bővíti az eddig kínált szolgáltatások és élmények körét.

Az innováció az üzemeltetésben és a látványelemekben egyaránt megjelenik, hiszen a területen helyet kapott egy 30 méter hosszú LED-fal változtatható fényű hangulatvilágítással, hamarosan bővül az érintőképernyős rendelőfelületek sora, sőt, a látogatók takarító- és tálcaszedő robottal is találkozhatna.

„A Food&Friends annak a tendenciának a leképezése, hogy hogyan változnak a vásárlói igények, illetve az elérhető technológiák. A fogyasztók ma már a hagyományos bolti funkciókon túlmenően több és más típusú szolgáltatást keresnek, fontos a közösségi tér funkció, a személyre szabott megoldások, valamint a kényelmet és hatékonyságot növelő digitális eszközök. Ez a felújítás a teljes Westendre befolyással lesz, hatását nemcsak az ételudvar, de az egész ház bérlői érezni fogják, csakúgy, mint a hozzánk betérő látogatók” – mondta el Gyertyánfy Miklós, a Westendet tulajdonló és üzemeltető Gránit Pólus csoport működési vezérigazgató-helyettese.

A tervezés során az esztétikai és kényelmi szempontok mellett az ESG törekvések is teret kaptak. Kiemelt figyelmet fordítottak az üzemeltetési hatékonyság biztosítására, rácsatlakozva ezzel a ház egészét érintő energiahatékonysági projektekre, mint például a gépészet megújítása, az alacsony fogyasztású LED világítás kiépítése vagy a hőlégkezelők cseréje a hűtési és fűtési költségek optimalizálása érdekében. Az energiahatékony megoldások mellett fontos szempont volt, hogy az ételudvar bútorzatához felhasznált faanyag rövid szállítási útvonalon hazai erdőből és felelős forrásból érkezzen, utóbbit az FSC tanúsítvány is igazolja. Ráadásul a nulla hulladéktermelést is célul tűzték ki, így a maradék faanyag dekorációs elemként és zero waste workshopokon került felhasználásra.

Az ételudvar emellett akadálymentes, ahogy a teljes épület, melyet az Access4you tanúsított.

Forrás: West End


TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket 

Az index értéke a múlt havi három pontos emelkedés után négy ponttal csökkent az év hatodik hónapjában.
Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál

Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál 

Elképesztő látványvilág költözik a Zsolnay Negyedbe.
MME: ne etesse a vízimadarakat!

MME: ne etesse a vízimadarakat! 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn közzétett lakossági felhívásában arra kér mindenkit, hogy semmivel se etessék a vízimadarakat.
Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije

Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije 

Az egyik legjelentősebb nemzetközi környezetszépítő megmérettetés zsűrije június végén érkezett azért, hogy értékeljék a két települést.
Kerékpáros fejlesztés Szolnokon

Kerékpáros fejlesztés Szolnokon 

Új szolgáltatással gazdagodik a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.
Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál

Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál 

A kiadvány a kerékpárral és gyalogosan bejárható útvonalakat ábrázolja, megkönnyítve a természetbarát látogatók tájékozódását.
Ünnepi kavalkád a Mélyvölgyben

Ünnepi kavalkád a Mélyvölgyben 

Izgalmas sportprogramok, vidám zenei és gasztró élmények.
Több, mint tízezer nevező a Balaton-átúszáson

Több, mint tízezer nevező a Balaton-átúszáson 

Négy héttel a rajt előtt a 43. Balaton-átúszás összes távja elérte a létszámlimitet.
Éjszakai futóláz Budapesten – telt házas félmaraton napnyugtától

Éjszakai futóláz Budapesten – telt házas félmaraton napnyugtától 

Közel ötezer nevezővel rekordot döntött a 31. KIPRUN Futóest, ahol idén külföldi futóturisták is nagy számban indultak.
A magyar festészet ikonja – új megvilágításban

A magyar festészet ikonja – új megvilágításban 

Egyedülálló digitális művészeti utazás a veszprémi CODE-ban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.