Jubileumi Torkos Csütörtök lesz februárban

A vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján 2015-ben is megszervezi a néphagyományra épülő gasztronómiai akciót a Magyar Turizmus Zrt. Idén már 10. alkalommal készülhetnek az éttermek a kiemelt bemutatkozási lehetőségre, a vendégek pedig már jó előre beírták naptárjukba a várt dátumot. A hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök időpontja 2015-ben február 19-ére esik.

Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermeknek azt kell vállalniuk, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. Külön, erre az alkalomra készített úgynevezett „Torkos Csütörtök", azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet. A választási lehetőséget a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt 'a la carte' étlap és itallap választékából kell biztosítani.

A csatlakozni kívánó éttermek a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon regisztrálhatnak 2015. január 23-tól február 15-ig, a torkoskodni kívánó vendégek pedig ugyanitt böngészhetnek majd a résztvevő vendéglátóhelyek kínálatában. A Magyar Turizmus Zrt. által üzemeltetett itthon.hu weboldalon jelen akción kívül számos egyéb cikket, ajánlatot, érdekességet is találhat a magyar gasztronómia és vendéglátás iránt érdeklődő.

A turisztikai- és agrármarketing területek szoros együttműködésben dolgoznak a Magyar Turizmus Zrt. keretein belül annak érdekében, hogy a magyar turisztikai ágazat és a magyar agrárium kis- és középvállalkozásainak piacra jutását segítsék. Idén már a Torkos Csütörtök akció koordinálása is a két terület együttműködésének jegyében valósul meg. Az Agrármarketing Centrum az országos gasztronómiai megmozduláshoz köti új Facebook oldalának indítását is, mely a www.facebook.com/agrarmarketingcentrum címen érhető el, és ahol folyamatosan frissülő információkat találhatnak az érdeklődők.

A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából. A hagyomány hátterét a szakirodalom, közötte a Magyar Néprajzi Lexikon is megerősíti.

A beszállítók akcióiról a Torkos Csütörtök honlapján a „Beszállítói kedvezmények" menüpontban olvashatnak részletesen.

A Magyar Turizmus Zrt. várja a vendéglátóhelyek regisztrációját és a nagyközönség érdeklődését a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon!


Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar

Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar 

Június 11-én először lép fel önálló koncerttel Magyarországon a Biffy Clyro.
Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.