Lehet-e magyar gasztroforradalomról beszélni anélkül, hogy díjaznánk az éttermi mosdókat?

Remek designnal rendelkező WC-k indulnak a 2015 Év Éttermi Mosdója Díjért.

Vajon lehet-e magyar gasztroforradalomról beszélni anélkül, hogy díjaznánk az éttermi mosdókat? hiába nyújt egy étterem utánozhatatlan kulináris élvezeteket, hiába töltjük az időnket a legjobb barátainkkal a kedvenc helyünkön, ha belépve a mosdóba, valami nem stimmel. Egy rossz világítás, egy túl vékony wc papír és egy hiányos szappantartó nagyon sokat ronthat az élményen.

A Malackaraj célja az éttermi mosdók színvonalának emelése és a jó példák támogatása, így kiosztják az Ariston 2015 Éttermi Mosdója Díjat, melyet a szakmai zsűri – Péter Anna, Malackaraj blogger, Jókuti András, Világevő blogger, Vágó Réka formatervező és Vajda Péter étteremkritikus – mellett a közönség is értékel majd. Keresik továbbá a Legmenőbb Éttermi Pelenkázót is. Ennek kiválasztásakor a zsűri is kiegészül majd Dénes Dóra újságíróval.

Vajon milyen elvárásoknak kell megfelelnie a legjobb éttermi mosdónak? Mi számít leginkább? A hangulat, a forma, a harmónia vagy pont annak ellenkezője? Az illemhelyiségnek elsősorban tisztának és praktikusnak, másodsorban viszont stílusosnak, eredetinek és jól tervezettnek kell lennie ahhoz, hogy még ez a helyiség is hozzáadjon az éttermi élményekhez. Két fogás közt ugyanis nem mindegy, hol pihenünk meg, és hol készítjük el azt a bizonyos selfiet a tükörben.

Május elején elindult az Ariston 2015 Éttermi Mosdója pályázat akkreditációs időszaka, ahol vendéglátóipari egységek mosdóit lehetett nevezni a rangos díjra. Többek között az Emil, a Kiosk, a Babel, a Déryné, a Spíler, a Borkonyha vagy az idén megnyílt Merciano Bar és a Bestia mosdója is verseng a szakmai zsűri és a közönség kegyeiért. 


A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.