Megjelent az Aszú- és Pezsgőkiválóságok harmadik könyve

Megjelent a Borkiválóságok Könyve 2016. harmadik kötete, amely az év végi ünnepekre hangolódva a hazai aszú- és pezsgőkiválóságokat sorakoztatja fel. 

Kiss Eliza kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztos elmondta: a magyar és angol nyelvű kötetek többek között lehetőséget kínálnak a borászatoknak az ingyenes hazai és nemzetközi megjelenéshez, a fogyasztóknak pedig megbízható információforrásként szolgálnak.

Az utóbbi három évben hét kötet jelent meg, amelyekkel elsősorban kiállításokon és jelentősebb szakmai rendezvényeken lehet találkozni.

A miniszteri biztos szerint a magyar borászat a minőségi korszakváltás időszakát éli, egyre elismertebbek a nívós magyar borok a bel- és a külföldi fogyasztók körében, a termékek minősége folyamatosan megújul, a tradíciót ötvözik az innovációval. Mindazonáltal egyelőre a magyarok pezsgőfogyasztásának kétharmada továbbra is az év végére esik - jegyezte meg.

A Földművelésügyi Minisztérium közleményében pedig arról tájékoztatott, hogy a magyar borok a világ élvonalába tartoznak, népszerűségük, ismertségük egyre nő, amit az is jól mutat, hogy évente mintegy 700 ezer hektoliter bort exportál Magyarország, elsősorban Németországba, az Egyesült Királyságba, Csehországba, Szlovákiába és Kínába, miközben a világon mintegy száz országba jutnak el a magyar borok és pezsgők.

Magyarországon 22 borvidéken, 80 ezer hektáron folyik szőlőművelés, a szőlő-bor ágazat mintegy 80 ezer család számára nyújt közvetlenül megélhetést.

Forrás: MTI


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.