Megnyílt a Prestige, startvonalnál a Costes Downtown

3, 332, 35, 2. E rejtélyes számok magyarázatára is sor került azon a május 20-i, kedd délelőtti bemutatón, amelyen elhangzott: megnyílt a főváros egyik legújabb szállodája, a Prestige Hotel Budapest, és a hozzá kapcsolódó Costes Downtown-nál is más üzemmódra kapcsoltak a tulajdonosok.

A 3-as szám magyarázata

A Prestige Hotel Budapest idén tavasszal nyitott, egyelőre a light opening időszakot éli – nagy sikerrel. És tulajdonosának, Mazen Al Ramahi három szállodája közül ez a legifjabbik, hiszen a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest is az érdekeltségei közé tartozik.

Mi a 332?

A Prestige Budapesten sorrendben a 332-nak átadott hotel, és mint ilyen, van tehát konkurenciája rendesen. Ezért is nagy eredmény, mutatott rá a tájékoztatón Gaál Miklós szállodaigazgató, hogy a Booking.com portálon első helyen „jön fel”, ha az idelátogató turista a magyar fővárosban szálláshelyet keres.

35 dolgozó

Azt már Géher Zoltántól, a Continental Hotel Budapest igazgatójától, a Prestige pre-opening menedzserétől tudtuk meg, hogy különlegesen nagy csapattal kezdték a munkát a Vigyázó Ferenc utcai egységükben: 35-en dolgoznak a 85 szobás házban, és olyan apróságnak tűnő, ám nagyon fontos dolgokra is odafigyelnek, mint: minden egyes vendéget személyes, kézzel írott levéllel köszönt a ház igazgatója, és mindenkit felkísérnek a szobába, amikor megérkezik a szálláshelyre.

A Costes „2”, nem a Costes kisöccse, sőt...

Mint az már köztudott a szakmában, a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyíló Costes Downtown étterem.

Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa a tájékoztatón elmondta, a jordán illetőségű tulajdonos kereste meg őket ajánlatával – hogy költözzenek ide -, hiszen hallott arról, hogy a fine dining étterem új lokációt, nagyobb térrel és lehetőségekkel rendelkező helyet keres.Bár elhatározásuk szerint a Ráday utcai egységet nem zárják be még egy évig – hiszen a Michelin-teszter az ott jártak alapján adta a csillagot – azonban május 20-tól most mégis bezár a régi Costes egy hónapra annak érdekében, hogy ide, a Vigyázó Ferenc utcai új egységbe összpontosítsák erejüket és tudásukat – szintén Miguel Rocha Viera vezetésével - a sikeres indulás érdekében. Így a korábbi helyükre foglaló vacsoravendégeiket is már e helyütt várják mostantól. Valamint Gerendai azt is bejelentette, hogy a ház tervezett grand opening időpontjától – június elejétől – az utca felöli részről is megnyitják az éttermet, vagyis a próbaüzemből élesbe fordul a Costes Downtown további története.


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.