Megnyílt a Prestige, startvonalnál a Costes Downtown

3, 332, 35, 2. E rejtélyes számok magyarázatára is sor került azon a május 20-i, kedd délelőtti bemutatón, amelyen elhangzott: megnyílt a főváros egyik legújabb szállodája, a Prestige Hotel Budapest, és a hozzá kapcsolódó Costes Downtown-nál is más üzemmódra kapcsoltak a tulajdonosok.

A 3-as szám magyarázata

A Prestige Hotel Budapest idén tavasszal nyitott, egyelőre a light opening időszakot éli – nagy sikerrel. És tulajdonosának, Mazen Al Ramahi három szállodája közül ez a legifjabbik, hiszen a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest is az érdekeltségei közé tartozik.

Mi a 332?

A Prestige Budapesten sorrendben a 332-nak átadott hotel, és mint ilyen, van tehát konkurenciája rendesen. Ezért is nagy eredmény, mutatott rá a tájékoztatón Gaál Miklós szállodaigazgató, hogy a Booking.com portálon első helyen „jön fel”, ha az idelátogató turista a magyar fővárosban szálláshelyet keres.

35 dolgozó

Azt már Géher Zoltántól, a Continental Hotel Budapest igazgatójától, a Prestige pre-opening menedzserétől tudtuk meg, hogy különlegesen nagy csapattal kezdték a munkát a Vigyázó Ferenc utcai egységükben: 35-en dolgoznak a 85 szobás házban, és olyan apróságnak tűnő, ám nagyon fontos dolgokra is odafigyelnek, mint: minden egyes vendéget személyes, kézzel írott levéllel köszönt a ház igazgatója, és mindenkit felkísérnek a szobába, amikor megérkezik a szálláshelyre.

A Costes „2”, nem a Costes kisöccse, sőt...

Mint az már köztudott a szakmában, a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyíló Costes Downtown étterem.

Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa a tájékoztatón elmondta, a jordán illetőségű tulajdonos kereste meg őket ajánlatával – hogy költözzenek ide -, hiszen hallott arról, hogy a fine dining étterem új lokációt, nagyobb térrel és lehetőségekkel rendelkező helyet keres.Bár elhatározásuk szerint a Ráday utcai egységet nem zárják be még egy évig – hiszen a Michelin-teszter az ott jártak alapján adta a csillagot – azonban május 20-tól most mégis bezár a régi Costes egy hónapra annak érdekében, hogy ide, a Vigyázó Ferenc utcai új egységbe összpontosítsák erejüket és tudásukat – szintén Miguel Rocha Viera vezetésével - a sikeres indulás érdekében. Így a korábbi helyükre foglaló vacsoravendégeiket is már e helyütt várják mostantól. Valamint Gerendai azt is bejelentette, hogy a ház tervezett grand opening időpontjától – június elejétől – az utca felöli részről is megnyitják az éttermet, vagyis a próbaüzemből élesbe fordul a Costes Downtown további története.


TKI Index: vegyes képet mutat az ágazat

TKI Index: vegyes képet mutat az ágazat 

A következő három hónapban az előző év azonos időszakához képest a szállásadók 34 százaléka növekedést, míg 12 százalékuk visszaesést vár a vendégéjszakák számában.
Ömlik a pénz a Dunakanyar vízi turizmusának fejlesztésére

Ömlik a pénz a Dunakanyar vízi turizmusának fejlesztésére 

A fejlesztés középpontjában álló hét helyszín: Ipolydamásd, Szob, Nagymaros, Visegrád, Vác, Szigetmonostor és Göd.
Verssel is fizethet egy napig a Balatonnál és Budapesten

Verssel is fizethet egy napig a Balatonnál és Budapesten 

Április 11-én, a költészet napján, a Balatonnál és Budapesten is egy különleges akcióval tisztelegnek a magyar líra előtt.
Falusi húsvét Sóstón

Falusi húsvét Sóstón 

Húsvéti programok a Sóstói Múzeumfaluban.
MSZÉSZ: friss, ropogós trendriport

MSZÉSZ: friss, ropogós trendriport 

Februári trendriport a KSH adatai alapján.
MNG: ilyen a magyar plakátművészet első aranykora

MNG: ilyen a magyar plakátművészet első aranykora 

A szecesszió korszakának magyar plakátművészetét és tárgykultúráját bemutató tárlat péntektől látható a Magyar Nemzeti Galériában.
Tavaszi programok a Tisza-tónál

Tavaszi programok a Tisza-tónál 

A tavasz nemcsak a virágok édes illatát hozta el Tiszafüredre, hanem a jobbnál jobb programokat is.
Hamarosan startol a 40. Vivicittá

Hamarosan startol a 40. Vivicittá 

Április 12-én startol Budapesten a tavasz legnépszerűbb szabadidősport-eseménye, a negyvenedik, jubileumi Telekom Vivicittá.
 Turizmusmarketing konferencia Pécsett

Turizmusmarketing konferencia Pécsett 

2025. április 11-én rendezik Pécsett a hazai turizmus- szakmai konferenciák zászlóshajójává vált évenkénti turizmusmarketing konferenciát.
MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége

MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.