Megújulnak a Mahart városnéző sétái

Korszerűsített kikötők, új szárnyashajók és járatok, modernizált szolgáltatások - a Mahart Passnave Kft. partnertalálkozón értékelte az idei évet és beszámolt jövő évi fejlesztéseiről.

"A Hableány szörnyű tragédiája erősen rányomta a bélyegét a hajózási szakmai idei eredményeire. A távol-keleti turisták száma drasztikusan csökkent, globálisan visszaestek a megrendelések a külföldi csoportoktól és hazai diákcsoportoktól is. A belföldi forgalom azonban szerencsére két-három hónappal a baleset után helyreállt. A dunakanyari útvonalaink hozták a megszokott számokat" - ismertette Spányik Gábor, a MAHART PassNave Kft. ügyvezető igazgatója, és hangsúlyozta, hogy flottájuk minden egyes hajója eleget tesz a biztonsági előírásoknak, az utasok jó kezekben vannak náluk. A szakember azt is elmondta, hogy hajóparkjuk az utóbbi évek során teljesen megújult, jövőre sűrítik a menetrendet, 3 év kihagyás után ismét elindítják Budapest-Vác-Visegrád-Budapest hajójáratukat a Nagy-Dunaágban, Verőcén és Szobon új kikötőket hoznak létre és az elkövetkező három évben 4 szárnyashajót állítanak forgalomba. A szakember szerint a szárnyashajók menetteljesítményével ma semmi nem veszi fel a versenyt, a legrövidebb idő alatt, mindössze 6 óra alatt teszik meg a Budapest-Bécs távot.

A Mahart kollégái egyéb újdonságokról is beszámoltak: a szárnyashajós kirándulós kínálatban újdonság volt idén Esztergom, jövőre a nagy sikerre való tekintettel gyógynövényes, borkóstolós tematikus program is indul az egykori királyi székhelyre. A nemrég átadott Komáromi Csillagerőd bemutatására is létrejön jövőre egy új szárnyashajós kirándulás. A nemzetközi túrák piacán újdonság a háromnapos Pozsony-Bécs hajóút. A menetrendi szárnyashajózás piacán 2020-ban megjelenik majd Budapestről Visegrád, Komárom és Bécs. A Dunakanyarba hajóval közelekedő turisták részéről egyre nagyobb igény, hogy kerékpárt is tudjanak szállítani a járatokon, ezért erre a cég a következő időkben különösen nagy hangsúlyt fordít.

A Kikötő Csoport vezetője, Ádám Andrea arról tájékoztatott, hogy a vállalat évente 3000 kikötést bonyolít a fővárosban, és közel ennyit vidéken. A legfontosabb vidéki kikötők Esztergom, Kalocsa és Visegrád. 2020 szeptemberének végére fejeződik be a vállalat nagyszabású modernizációs programja, amely során megszépülnek a kikötők és azok környéke, új úszóműveket helyeznek el és mederkotrással alacsony vízállás esetén is használhatóvá teszik a kikötőket Komáromban, Esztergomban, Dömösön és Dömös-átkelésen, Visegrádon, Zebegényben és Budapesten. A fejlesztésekről szólva említette, hogy Esztergomban olyan úszóművet állítanak szolgálatba, amely rendezvényhelyszínnek is alkalmas lesz. Dömös-átkelés új úszóművén szállodahajók is ki tudnak majd kötni, Visegrád új úszóműve pedig 2 szállodahajó helyett már egyszerre 4-5-öt tud kiszolgálni. Budapesten a Nemzetközi Hármaskikötő alsó szintje után a felső is megújul majd.

A MAHART PassNave Kft. utazási irodája, a Mahart Tours idén is három üzletágával, kompjegy- tengeri- és folyami hajóút értékesítésével várja a vendégeket.

A vállalat rendezvényszervezői üzletágának két nagy pillére a városnéző, Duna Corso járatok Budapesten és a Dunakanyarban, valamint a zenés-vacsorás városnézés. Az előbbin havonta közel 10 000-en vesznek részt és 11 nyelven kaphatnak idegenvezetést audio guide-on, amely a tavaszi szezonra teljesen megújul és a program videókivetítéssel is korszerűsödik. A cég zenés-vacsorás városnézését jellemző gazdag és változatos büfévacsorát a meghívottak is élvezhették.

Forrás: Turizmus Online


Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.
„Ez a Parlament? Eladó?”

„Ez a Parlament? Eladó?” 

- kérdezte Freddie Mercury, amikor 1986-as magyarországi látogatásán, a Dunán hajózva megpillantotta a monumentális épületet.
Magyarország továbbra is az egyik legkedvezőbb árfekvésű úti cél

Magyarország továbbra is az egyik legkedvezőbb árfekvésű úti cél 

A Bank Austria elemzése alapján Magyarország rögtön a második helyen áll, mint a legkedvezőbb ár-érték arányú fogadóterület.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.