MEP - Mise en Place – itt a második kiadás

Két éve jelent meg az Unilever Food Solutions gondozásában a MEP - Mise en Place (Főzésre kész) című portrékötet, amelyben konyhafőnökök mesélnek főzésről, inspirációról, receptekről. A séfekről séfeknek készült kötet második kiadása február 4-én debütált a SIRHA kiállításon.

A több mint 200 oldalas kötetbe ezúttal 48, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf, köztük nagyon sok fiatal szakember portréinterjúja, gondolatai, a szakma jövőjéről szóló elképzeléseik és egy-egy receptje került be. 

A társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként indított könyvsorozat iránti érdeklődés és szakmai várakozás még a kiadót is meglepte. „Az Unilever Food Solutions küldetése, hogy segítse a séfeket hogy szeressék amit csinálnak. Mostantól a MEP – Mise en Place-t ünnepi alkalomra, a SIRHA kiállításra időzítve jelentetjük meg, változatlan küldetéssel: pillanatképet adni azokról a séfekről, akik a magyar gasztronómia élvonalában állnak” – mondta a könyv bemutatóján Burján Csaba, az Unilever Food Solutions üzletág igazgatója.

Szikora Katalin, a kötet szerzője és szerkesztője elmondta: bár ez a könyv épp úgy néz ki, mint az első kiadás, sok szempontból más. A séfeknek árulkodó és beszédes kérdéseket tettek fel kedvenc mestereikről, a honi gasztronómia jövőjéről, és immár pékek, illetve cukrászok is bekerültek. És míg az első könyvben 46, most 48 különleges egyéniség szerepel.

A kötetet Segal Viktor lektorálta, a fotókat Kállai Márton készítette, a képszerkesztő Kovalik Máté, a grafikus-tervező Szűcs Mária volt.

A MEP-nek ezúttal sincs fogyasztói ára, mert nem kerül kereskedelmi forgalomba, eszmei értékét a kiadó  példányonként 12.500 forintban határozta meg. Hozzájutni azonban ezúttal is kizárólag az Unilever Food Solutions gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet.

A könyvben szereplő séfek:

Adorjányi Máriusz

Bakó Zsolt

Balázs Ferenc

Balázs Gergő

Bán Lajos

Bánszki Péter

Bónyai Gusztáv

Botka Mihály

Bötz-Gál Tamás

Bubálik Csaba

Décsi Botond

Fatáné Andorka Andrea

Fejes György

Fülepi Kálmán

Gazsó Róbert

Gendur András

Goda Gábor

Gottwald Szilárd

Gran József

Gulyás Károly

Ináncsi Tamás

Jászai Tibor

Juhos József

Kiss Krisztián

Kovács Anett

Kovács Gergely

Lakatos Tímea

Lőrincz György

Lutz Lajos

Magyar Barbara

Marton Péter

Mátravölgyi Ábris

Matus István

Molnár Balázs

Móricz Péter

Oláh Zoltán

Papp Győző

Papp Zsolt

Pásztor András

Rácz Krisztián

Schmiedt Patrik

Sipos Norbert

Szabadfi Szabolcs

Szabó Roland

Tóth Lajos

Varga Károly

Végh Beáta

Wolf András

 

 

 

 


Több mint kétmillió eurót fordíthat turisztikai fejlesztésre a Magyar Nemzeti Múzeum

Több mint kétmillió eurót fordíthat turisztikai fejlesztésre a Magyar Nemzeti Múzeum 

Az esztergomi vármúzeum és a zselízi Esterházy-kastély felújítására nyert pályázatot.
Turizmus Konjuktúra Index: a turizmus lehet idén a húzóágazat

Turizmus Konjuktúra Index: a turizmus lehet idén a húzóágazat  

Az ágazat szereplői helyzetüket pozitívnak érzékelték.
Új üzletág igazgató a HotelPremio Group-nál

Új üzletág igazgató a HotelPremio Group-nál 

Fazakas F. János a cégcsoport növekedéséért felel ez év május 1-től.
Stand up, flamenco, örökzöld slágerek: közeledik a pécsi Zsolnay Piknik

Stand up, flamenco, örökzöld slágerek: közeledik a pécsi Zsolnay Piknik 

Ingyenes kultúrális és családi programok június elsején és másodikán.
Innovációs díjat kapott a Skanzen

Innovációs díjat kapott a Skanzen 

Az előremutató projekt egyesíti a kultúrát a gondoskodással, egyedülálló módszertani és mentálhigiénés erőforrást biztosítva.
Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál?

Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál? 

Balatoni vendéglátás, vendégvárás témában Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómia Akadémia (PGA) elnöke kérdezte a tó körül élő, szolgáltatási területen dolgozó szakértőket.
Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat

Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat 

Molnár Ágnes a szálloda nyitása óta az Európafit oszlopos tagja.
Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.