MEP - Mise en Place – itt a második kiadás

Két éve jelent meg az Unilever Food Solutions gondozásában a MEP - Mise en Place (Főzésre kész) című portrékötet, amelyben konyhafőnökök mesélnek főzésről, inspirációról, receptekről. A séfekről séfeknek készült kötet második kiadása február 4-én debütált a SIRHA kiállításon.

A több mint 200 oldalas kötetbe ezúttal 48, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf, köztük nagyon sok fiatal szakember portréinterjúja, gondolatai, a szakma jövőjéről szóló elképzeléseik és egy-egy receptje került be. 

A társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként indított könyvsorozat iránti érdeklődés és szakmai várakozás még a kiadót is meglepte. „Az Unilever Food Solutions küldetése, hogy segítse a séfeket hogy szeressék amit csinálnak. Mostantól a MEP – Mise en Place-t ünnepi alkalomra, a SIRHA kiállításra időzítve jelentetjük meg, változatlan küldetéssel: pillanatképet adni azokról a séfekről, akik a magyar gasztronómia élvonalában állnak” – mondta a könyv bemutatóján Burján Csaba, az Unilever Food Solutions üzletág igazgatója.

Szikora Katalin, a kötet szerzője és szerkesztője elmondta: bár ez a könyv épp úgy néz ki, mint az első kiadás, sok szempontból más. A séfeknek árulkodó és beszédes kérdéseket tettek fel kedvenc mestereikről, a honi gasztronómia jövőjéről, és immár pékek, illetve cukrászok is bekerültek. És míg az első könyvben 46, most 48 különleges egyéniség szerepel.

A kötetet Segal Viktor lektorálta, a fotókat Kállai Márton készítette, a képszerkesztő Kovalik Máté, a grafikus-tervező Szűcs Mária volt.

A MEP-nek ezúttal sincs fogyasztói ára, mert nem kerül kereskedelmi forgalomba, eszmei értékét a kiadó  példányonként 12.500 forintban határozta meg. Hozzájutni azonban ezúttal is kizárólag az Unilever Food Solutions gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet.

A könyvben szereplő séfek:

Adorjányi Máriusz

Bakó Zsolt

Balázs Ferenc

Balázs Gergő

Bán Lajos

Bánszki Péter

Bónyai Gusztáv

Botka Mihály

Bötz-Gál Tamás

Bubálik Csaba

Décsi Botond

Fatáné Andorka Andrea

Fejes György

Fülepi Kálmán

Gazsó Róbert

Gendur András

Goda Gábor

Gottwald Szilárd

Gran József

Gulyás Károly

Ináncsi Tamás

Jászai Tibor

Juhos József

Kiss Krisztián

Kovács Anett

Kovács Gergely

Lakatos Tímea

Lőrincz György

Lutz Lajos

Magyar Barbara

Marton Péter

Mátravölgyi Ábris

Matus István

Molnár Balázs

Móricz Péter

Oláh Zoltán

Papp Győző

Papp Zsolt

Pásztor András

Rácz Krisztián

Schmiedt Patrik

Sipos Norbert

Szabadfi Szabolcs

Szabó Roland

Tóth Lajos

Varga Károly

Végh Beáta

Wolf András

 

 

 

 


Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.
Kulturális randevú Göcsejben

Kulturális randevú Göcsejben 

Az eseménysorozat a göcseji dombok között idén 22 településen több mint 60 programot és közel 100 élményt kínál a „fenntartható lassúság” jegyében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.