MEP - Mise en Place – itt a második kiadás

Két éve jelent meg az Unilever Food Solutions gondozásában a MEP - Mise en Place (Főzésre kész) című portrékötet, amelyben konyhafőnökök mesélnek főzésről, inspirációról, receptekről. A séfekről séfeknek készült kötet második kiadása február 4-én debütált a SIRHA kiállításon.

A több mint 200 oldalas kötetbe ezúttal 48, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf, köztük nagyon sok fiatal szakember portréinterjúja, gondolatai, a szakma jövőjéről szóló elképzeléseik és egy-egy receptje került be. 

A társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként indított könyvsorozat iránti érdeklődés és szakmai várakozás még a kiadót is meglepte. „Az Unilever Food Solutions küldetése, hogy segítse a séfeket hogy szeressék amit csinálnak. Mostantól a MEP – Mise en Place-t ünnepi alkalomra, a SIRHA kiállításra időzítve jelentetjük meg, változatlan küldetéssel: pillanatképet adni azokról a séfekről, akik a magyar gasztronómia élvonalában állnak” – mondta a könyv bemutatóján Burján Csaba, az Unilever Food Solutions üzletág igazgatója.

Szikora Katalin, a kötet szerzője és szerkesztője elmondta: bár ez a könyv épp úgy néz ki, mint az első kiadás, sok szempontból más. A séfeknek árulkodó és beszédes kérdéseket tettek fel kedvenc mestereikről, a honi gasztronómia jövőjéről, és immár pékek, illetve cukrászok is bekerültek. És míg az első könyvben 46, most 48 különleges egyéniség szerepel.

A kötetet Segal Viktor lektorálta, a fotókat Kállai Márton készítette, a képszerkesztő Kovalik Máté, a grafikus-tervező Szűcs Mária volt.

A MEP-nek ezúttal sincs fogyasztói ára, mert nem kerül kereskedelmi forgalomba, eszmei értékét a kiadó  példányonként 12.500 forintban határozta meg. Hozzájutni azonban ezúttal is kizárólag az Unilever Food Solutions gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet.

A könyvben szereplő séfek:

Adorjányi Máriusz

Bakó Zsolt

Balázs Ferenc

Balázs Gergő

Bán Lajos

Bánszki Péter

Bónyai Gusztáv

Botka Mihály

Bötz-Gál Tamás

Bubálik Csaba

Décsi Botond

Fatáné Andorka Andrea

Fejes György

Fülepi Kálmán

Gazsó Róbert

Gendur András

Goda Gábor

Gottwald Szilárd

Gran József

Gulyás Károly

Ináncsi Tamás

Jászai Tibor

Juhos József

Kiss Krisztián

Kovács Anett

Kovács Gergely

Lakatos Tímea

Lőrincz György

Lutz Lajos

Magyar Barbara

Marton Péter

Mátravölgyi Ábris

Matus István

Molnár Balázs

Móricz Péter

Oláh Zoltán

Papp Győző

Papp Zsolt

Pásztor András

Rácz Krisztián

Schmiedt Patrik

Sipos Norbert

Szabadfi Szabolcs

Szabó Roland

Tóth Lajos

Varga Károly

Végh Beáta

Wolf András

 

 

 

 


Sétálójeggyel nyit újra a Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a Skanzen 

A hagyományos március 15-i huszáros nap és a húsvéti szezonnyitás előtt sétálójeggyel barangolhatjuk be hétvégenként a 75 hektáros területet.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Aktív nyaralás, gasztroturizmus, hazai élmények és lakóautók minden mennyiségben

Aktív nyaralás, gasztroturizmus, hazai élmények és lakóautók minden mennyiségben 

A nagyközönséget várja hétvégén az idei Utazás Kiállítás a Hungexpon.
Két hajó égett az alsóörsi kikötőben

Két hajó égett az alsóörsi kikötőben 

Egy vitorlás hajó és egy segédmotoros elektromos hajó égett a Veszprém vármegyei alsóörsi kikötőben.
 Környezettudatos kialakítás és okoseszközök - jön a 2024-es Konyhakiállítás

Környezettudatos kialakítás és okoseszközök - jön a 2024-es Konyhakiállítás 

A március 1-3. közt megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal.
EKF Veszprém: indul a felmérés a programról

EKF Veszprém: indul a felmérés a programról 

Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja.
A közelgő turisztikai idény biztos jele: nyit a Hungexpon az Utazás Kiállítás

A közelgő turisztikai idény biztos jele: nyit a Hungexpon az Utazás Kiállítás 

Pár éve elérkezett az online utazásfoglalás korszaka. Ennek tudatában, vajon van-e létjogosultsága egy, az utasokat közvetlenül, személyes találkozások alkalmával megszólító nagyközönségi kiállításnak?
Idén utazásra költenének leginkább a magyarok

Idén utazásra költenének leginkább a magyarok 

A magyarok 63 százalékának vannak olyan céljai az idei évre, amihez nagyobb anyagi forrás szükséges és a legtöbbet utazásra adnák ki.
Csontváry újra Budapesten

Csontváry újra Budapesten 

A festő felbecsülhetetlen értékű, a nagyközönség által régóta nem látott, Holdtölte Taorminában című festményét is kiállítja a Virág Judit Galéria.
Hőlégballonok színezik az eget Kaposvár fölött

Hőlégballonok színezik az eget Kaposvár fölött 

A 43. magyar hőlégballon-bajnokság a Rippl-Rónai Kupa nevet viseli és május 23-26. között kerül sor.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.