Milyen trendeket lát a turizmusban a mesterséges intelligencia?

Már hallgatható a jövő turizmusával, az úgynevezett újturizmus világával foglalkozó népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast első tavaszi adása - írja a GD Consulting. 

Az aktuális epizód szerkesztésébe a podcast házigazdái - Kovács Balázs és Nagy-Szász István - első alkalommal vonták be a mesterséges intelligenciát (MI). A műsor elején a ChatGPT és a Bing elnevezésű alkalmazások által javasolt témaként a szállodai belsőépítészetet meghatározó trendeket járja körül a két műsorvezető.

Ezt követően színes és érdekes történeteket, jó ausztriai gyakorlatokat ismerhetünk meg a fenntartható és körforgásos gazdaságfejlesztés területéről. A hallgatók gyakorlati példán keresztül megtudhatják, hogy miként toborozza az osztrák kormány a befektetőket az országba, milyen praktikákkal csábítják a külföldi tőkét az ausztriai gazdaságba. Megtudhatjuk, hogy milyen ismérvek és mérőszámok alapján jelenthető ki, hogy Bécs város látogatógazdaságának motorja mára megint elérte az üzemi hőmérsékletét, miben áll a minőségi szintlépés?

Az adásból megismerjük azt a koncepciót is, amely mentén Bécs lett az első város a világon, amely fenntartható turisztikai városkártyával rendelkezik. E tények mentén az adás szerkesztői rámutatnak a magyar turisztikai ágazat akut versenyképességi anomáliáira is. Az adás második felében bemutatják a klímavédelmi intézkedésként a Lufhansa-csoportnál bevezetett zöld repülőjegy konstrukciót, amelynek felára is tesztelésre került. További zöld színű „kis színesek” az adás végén. Az aktuális epizódban a szerkesztők megemlékeznek a podcast szülinapjáról is. A 26. adás:

Forrás: GD Consulting


A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain

A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain 

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma 1 idei magyarországi futama, amelyre a július 20-i Ed Sheeran koncert is ráerősített.
Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra

Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra 

Augusztus 20-án lesz a hagyományos virágkarnevál, de egy egész héten át élvezhetjük a karneváli programokat Debrecenben - a koncertek és fényfestés mellett több év után visszatér az éjszakai felvonulás is.
Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép?

Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép? 

150 ezer tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását az Emirates.
Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról

Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról 

Az első 200 napban és a vakáció kezdete óta is több vendéget fogadtak a szálláshelyek, mint a tavalyi rekordévben a turisztikai csúcsszervezet adatai szerint.
Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember

Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember 

Igazából már a jelölés is nagy siker: magyar résztvevő is lesz a Világ Fenntartható Turisztikai Díjátadón Belize-ben.
Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon

Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon 

Közzétették a felsőoktatási ponthatárokat - megnéztük, hogyan alakultak idén a jelentkezések a turisztikai területen induló képzésekre és hogy milyen pontszámokkal lehetett bejutni az egyes egyetemekre.
Látványos világbajnokság a Balatonon

Látványos világbajnokság a Balatonon 

A szörfözés is segíthet igazán négy évszakossá tenni a magyar tengert.
Szombaton Strandok éjszakája

Szombaton Strandok éjszakája 

És az előrejelzések alapján úgy tűnik, az időjárás is tökéletes lesz hozzá.
Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban

Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban 

Művészettel és fontos társadalmi üzenetekkel tölti meg folyosóit nyáron Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy

Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy 

Hétvégén érkezik a Füred Art Week - tízmilliós műtárgyakat láthat most először a közönség nyáron, a Balaton partján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.