Kiscsoportos, emberközeli programokkal készülnek a hosszú hétvégére - és a későbbiekben is a nyár során - a nyitott porta programban részt vevő zalai házigazdák, akik személyesen mutatják be a portájukat. A finom borok és falatok mellett a gasztro kalandorok megismerkedhetnek a méhészkedés, a kertészkedés, a gyógynövény lepárlás vagy az állattartás praktikáival is. Az érdeklődők többek között részt vehetnek
- 7 formabontó borkóstolón és bortúrán az Aranyodi, Csáfordi, Huszonyai és Pakodi szőlőspincékben,
- Mangalica finomság és kecskesajt kóstolón,
- Gyógynövény, illóolaj lepárláson, közös kertészkedésen,
- Zalai cukorperec készítésen,
- Pónilovagláson és íjászaton
- Kézműveskedésben és dámszarvas-lesen.
A programok egész nyáron folytatódnak, a Nyitott Porta hálózat 28 tagjánál heti rendszerességgel szerveznek nyitott napokat. Ezek részleteiről online elérhető eseménynaptárban tájékozódhatnak az érdeklődők.