Réka saját elhatározásából továbblép, Ildikó veszi át a munkáját

Kedves Olvasóink, írhatnánk, hogy a Turizmus Online háza táján, szerkesztőségünk csapatában változás történt, de ez a mi esetünkben elég fellengzősen hangozna. Ugyanis mindössze két főből álló "csapatunk" egyik tagja a mai nappal elköszönt, helyén mostantól új szerkesztő-kollégát köszöntünk.

Tóth Réka Anna több mint húsz évnyi, a turizmusban eltöltött idő után úgy döntött - ahol mindvégig kiváló szakmai újságíró-szerkesztőként végezte a munkáját -, hogy egész más munkakörben, teljesen más feladatot elvállalva próbálja ki mostantól magát. Minderről így vall: "Hálásan köszönöm a lapnál eltöltött elmúlt több mint 20 év alatt legfőképp azt, hogy olvastak, olvasnak minket. Nagyon sok kedves és felemelő élményt és hasznos, építő tapasztalatot gyűjtöttem szerkesztő-újságíróként a szakmában, amiért szintén rendkívül hálás vagyok Önöknek. Ez most a továbblépés ideje a számomra: holland nyelvismerettel más pályán folytatom a munkát. A legjobbakat kívánom mindnyájuknak, és elsősorban azt, hogy szerezzenek örömet az embereknek, amire talán nincs is alkalmasabb hivatás a turizmus-vendéglátásnál. Üdvözlettel: Tóth Réka Anna, aki elérhető ezentúl a [email protected] e-mail címen 

Tóth Réka Anna

Bezselics-Békési Ildikó
Szerkesztő
[email protected]

Most pedig bemutatom új kollégámat, Bezselics-Békési Ildikót, aki ismert és elismert szakember legfőképp a gasztro világában, és akivel mostantól nap mint nap találkoznak majd Olvasóink, ha velünk tartanak továbbra is a Turizmus Online felületén, közösségi oldalunkon és ha az általunk összeállított hírlevelet is naponta olvassák. Hogy pontosan ki Ildikó, honnan érkezett hozzánk, erről itt egy rövid ismertető: Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban. 

Mit tehetek mindehhez hozzá? Rékának sok örömöt, szakmai sikert kívánok az új helyen, Ildikónak pedig kitartást, és köszönettel tartozom már most azért, hogy mellém állt, és együtt végezzük ezentúl ezt a szép munkát.

Forrás: Turizmus Online


A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról

A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról 

A SZÉP-kártya felhasználási szabályainak 2025. január elsejei módosítása milyen hatással lehet a hazai turizmus és vendéglátás szektorra?
Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét

Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét 

A közlekedési szakértőként elhíresült politikus legfrissebb Facebook bejegyzésében részletesen beszámol arról, miért tartotta fontosnak, hogy a 2025. évi költségvetésben megvonják a főváros marketingügynökségének, a Budapest Brand forrásainak nagy részét.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Márciusban életre kel a rakpart

Márciusban életre kel a rakpart 

Télen kell készülni a nyárra, idén is lesz rakpartnyitás, nem is akárhogy – írta a főpolgármester a Facebook-oldalán csütörtökön.
Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál

Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál 

Közösen dolgozik Salgótarján és a szlovákiai Sátorosbánya önkormányzata, valamint a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum Somoskő és Salgó várainak értékmentésén európai uniós támogatással.
Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is

Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is 

Szerdán több helyen hullott néhány centiméter hó, de ez még nem elegendő a sípályák üzemeltetéséhez.
Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re

Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re 

Egy friss tanulmány áttekintést ad a globális rendezvényágazat idei évi kilátásairól, trendjeiről.
Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat

Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat 

A Király utcai Central Passage Társasház már megtalálta a módját, hogy továbbra is szálláshelyként működhessenek a lakásai.
Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből

Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből 

Egy híres magyar művész képei az űrben és David Bowie szívében is helyet kaptak. Most alkotásaival a Balatonra csalogatják a turistákat. A Vasarely kiállítás január 18-tól március 9-ig lesz látható Balatonfüreden.
Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő

Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő 

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.