„SOMLÓI GALUSKÁS GULYÁSLEVES 2.0 – Jön Erdei János könyve

Digitalizált, felgyorsult világunkban vannak-e vajon egyetemesen megmaradó, hagyományos értékek, olyan kívánatos készségek, amelyek elengedhetetlenek a sikeres vállalkozáshoz, munkavégzéshez? Ezt (is) tárgyalja a hamarosan megjelenő kiadvány, amely a hazai turizmus soha korábban nem tapasztalt mélyrepülése idején derűs, szórakoztató olvasmányt kínál (nem csak) a turizmusban dolgozók számára.

Ha elolvassa az A/4-es nagy formátumban készült, 202 oldalon 48 képpel illusztrált könyvet, akkor 60 többnyire vidám és garantáltan tanulságos történet mellett megismerheti az elmúlt fél évszázad 630, szakmánkban dolgozó, jeles képviselőit is. Sokan sajnos már nincsenek velünk, de ez a könyv nekik is emléket állít…..



Megrendelhető már most! Vételár: 2990 Ft + szállítási/postai költség. Budapesten személyes átvétel is lehetséges előzetes egyeztetés szerint.

PDF-fájlban vagy E-könyvolvasó számára (ePUB vagy MOBI formátum) azonnali megküldés: 990,-Ft. E-mail: [email protected] vagy [email protected]



MIÉRT IS SZÜLETETT MEG EZ A BŐVÍTÉS?

"Alapkönyvem 2008 májusi megjelenését követően számomra is megdöbbentő számban érkezett levélben, e-mailben, SMS-ben és telefonon kollégáktól visszajelzés, többnyire elismerés, de építő kritika is. Ne felejtsük, hogy akkoriban a közösségi háló még csak korai kamaszkorát élte; a Facebook felhasználók száma alig 70 millió volt és a közösségi médiában még a MySpace dominált.

A kiadvány eredetileg 6.000 példányban jelent meg (ami szakmai tárgyú nyomtatványoknál állítólag igen jelentős mennyiség) és a terjedelmes, 16.000 kötetre gyarapodott könyvtáram rendszerezése során bukkantam arra az utolsó pár példányra, amit a kiadvány kiadója rendelkezésemre bocsátott. Újra átolvastam a megjelenés után beérkezett és általam gondosan letárolt közel 600 kritikát (amiből néhányat a következőkben, könyvem „beharangozójaként” idézek) és hirtelen kedvet éreztem arra, amit oly sokan kértek az eredeti mű megjelenése után: folytassam és egészítsem ki a korábbi gondolataimat. Ehhez talán szükség(em) volt arra is, hogy egy évtizednél is több elteljen….no meg a pandémia ránk kényszerített bezártságára…

Kollégáim, szakmai ismerőseim, barátaim szórakoztatására és remélhetően a közben felnövekvő új generáció számára, kibővítve és aktualizálva készítettem el a „Somlói galuskás gulyásleves 2.0” kiadványt, aminek terjesztésében természetesen már az időközben közkinccsé vált közösségi médiát is fel fogom használni. Az eredeti kiadvány pedig sok új történettel kereken a duplájára bővült"- írja a szerző.


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.