A díjazottak közé került a vállalkozását 1981-ban kezdő, ma már Nyíregyházán, Nyírbátorban, Debrecenben és Mátészalkán vendéglátóegységeket üzemeltető, Csekő Tamás, a Csekő Kávéház és Gyorsétterem ügyvezető igazgatója, valamint Takler Ferenc, a 70 hektáros ültetvényen gazdálkodó szekszárdi Takler Pince kft. ügyvezető tulajdonosa.
Elismerésben részesült Szvoboda László, a szombathelyi Május 1. Söröző és Étterem tulajdonosa, aki 1983-ban egy szezonálisan üzemelő sörözőt vett át, majd az évek során ebből alakított ki mára 150 fős kerthelyiséggel, 90 fős étteremmel, 45 illetve 12 fős különteremmel, 30 fős borozóval rendelkező vendéglátó egységet.
Megkapta a díjat Bucsi András, a Bucsi Travel Bt. ügyvezető tulajdonosa, valamint Gombás András, a pestszentlőrinci Gombás Étterem tulajdonosa. Gombás András pályafutását a Margitszigeti Nagyszállóban kezdte, majd 15 éven keresztül a Szabadság Szállóban dolgozott, ahol 18 évesen már főpincér lett. 1980-ban a Dél-pesti Vendéglátó-ipari vállalat több éttermének a szerződéses üzemeltetője lett. A rendszerváltáskor a fővárosban az elsők között nyitotta meg a saját építésű és tulajdonú Gombás Éttermet Pestszentlőrincen. Az étterem folyamatosan bővült, korszerűsödött. A 90-es évek közepén a családi vállalkozás újabb étteremmel bővült a budapesti Ferenc Körúton. A magyar gasztronómia elkötelezett követeként többször magyar hetet tartott Berlinben. A 2000-es évek elején önerőből megnyitotta Drezdában a Szeged éttermet.