Szekszárdi borász és pestlőrinci vendéglős az Év Vállalkozói között

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) idén is odaítélte a VOSZ megyei tagszervezetei, illetve további érdekvédelmi szervezetek előterjesztése alapján az Év Vállalkozója Díjat. Az idén 64-en részesültek az elismerésben, köztük számos a vendéglátóiparban dolgozó szakember.

A díjazottak közé került a vállalkozását 1981-ban kezdő, ma már Nyíregyházán, Nyírbátorban, Debrecenben és Mátészalkán vendéglátóegységeket üzemeltető, Csekő Tamás, a Csekő Kávéház és Gyorsétterem ügyvezető igazgatója, valamint Takler Ferenc, a 70 hektáros ültetvényen gazdálkodó szekszárdi Takler Pince kft. ügyvezető tulajdonosa.

Elismerésben részesült Szvoboda László, a szombathelyi Május 1. Söröző és Étterem tulajdonosa, aki 1983-ban egy szezonálisan üzemelő sörözőt vett át, majd az évek során ebből alakított ki mára 150 fős kerthelyiséggel, 90 fős étteremmel, 45 illetve 12 fős különteremmel, 30 fős borozóval rendelkező vendéglátó egységet.

Megkapta a díjat Bucsi András, a Bucsi Travel Bt. ügyvezető tulajdonosa, valamint Gombás András, a pestszentlőrinci Gombás Étterem tulajdonosa. Gombás András pályafutását a Margitszigeti Nagyszállóban kezdte, majd 15 éven keresztül a Szabadság Szállóban dolgozott, ahol 18 évesen már főpincér lett. 1980-ban a Dél-pesti Vendéglátó-ipari vállalat több éttermének a szerződéses üzemeltetője lett. A rendszerváltáskor a fővárosban az elsők között nyitotta meg a saját építésű és tulajdonú Gombás Éttermet Pestszentlőrincen. Az étterem folyamatosan bővült, korszerűsödött. A 90-es évek közepén a családi vállalkozás újabb étteremmel bővült a budapesti Ferenc Körúton. A magyar gasztronómia elkötelezett követeként többször magyar hetet tartott Berlinben. A 2000-es évek elején önerőből megnyitotta Drezdában a Szeged éttermet.


Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.
Kulturális randevú Göcsejben

Kulturális randevú Göcsejben 

Az eseménysorozat a göcseji dombok között idén 22 településen több mint 60 programot és közel 100 élményt kínál a „fenntartható lassúság” jegyében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.