Szlovák ínyencségek Budapest belvárosában

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet.

A szlovák konyha híres, sokan azért utaznak a szomszédos országba, hogy megkóstolják a knédlit, amelyet szarvasraguval tálalnak, vagy a káposztás sztrapacskát és a mákos krumplinudlit. Ezen a héten nem szükséges messze menni, elég, ha a Vörösmarty térre, a Gerbeaud Bistróig utazunk, ott mindezekből rendelhetünk szeptember 8-ától 13-áig. Ráadásul nem akárki főzi az ízes ételeket, itt az ótátrafüredi Grand Hotel Bellevue séfjének fogásait kóstolhatjuk.

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet, erről az eseményről a Gerbaud Bistro Sörházban hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be, a meghívott turisztikai szakemberek és újságírók előtt, akik végig is ehették a kínálatban szereplő összes ételt.

A megnyitón František Palko szlovák államtitkár, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal magyarországi vezetője és Pintér Katalin, a Gerbeaud tulajdonos-ügyvezetője köszöntötték a résztvevőket.

A szlovák államtitkár szerint szoros a kapcsolat a két ország turisztikai szervezetei között, és megállapította, hogy közös marketinggel sikeresebbek lehetnek. Nem is kellett bizonyítani, hogy jó a kapcsolat, hiszen az eseményen részt vett Horváth Gergely, aki bejelentette, hogy a Magyar Turizmus Zrt. társvédnökséget vállal a Magas-Tátrában január 15-18. között megrendezésre kerülő IV. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupa felett.

Aki netán lemaradna a szlovák gasztronómiai kínálatról, ismét Szlovák Turisztikai Napokat rendeznek a Nagycsarnokban, ahová szeptember 15-étől 17-éig várják az érdeklődőket hasznos információkkal, magyar nyelvű prospektusokkal és utazási irodák kínálataival.


Éttermi cigányzenei pályázat: nem élhetünk muzsikaszó nélkül

Éttermi cigányzenei pályázat: nem élhetünk muzsikaszó nélkül 

Június 1-től akár 140 zenekar muzsikája szólhat országszerte a vendéglők, kávéházak és bisztrók teraszain.
NGM: áprilisban ennyivel többet költöttek a SZÉP-kártya tulajdonosok

NGM: áprilisban ennyivel többet költöttek a SZÉP-kártya tulajdonosok 

2025. január-április között a SZÉP-kártya feltöltések összértéke meghaladta a 169 milliárd forintot.
Teknősök az úton – a közlekedők segítségét kérik a természetvédők

Teknősök az úton – a közlekedők segítségét kérik a természetvédők  

Előfordulhat, hogy a teknősök a kertekbe is betévednek, ahol az ott élő kutyák nehezíthetik meg a dolgukat.
Milyen lesz az idei szezonkezdés a Balatonnál?

Milyen lesz az idei szezonkezdés a Balatonnál? 

Munkaerőhiány, elöregedő vállalkozói kör, megnövekedett költségek és rövidülő nyári főszezon – ezekkel a nehézségekkel kell szembenézni a balatoni vállalkozóknak.
Tizenötezres tömeg vasárnap a Népligetben

Tizenötezres tömeg vasárnap a Népligetben 

Három hónapostól a kilencvenévesig minden korosztály  részt vett a jubileumi eseményen.
Még jelentkezhet a tokaji művészeti pályázatra!

Még jelentkezhet a tokaji művészeti pályázatra! 

Június 15-ig várják a mozaikterveket.
MDDÜ: „Kerülj Képbe! – Év Felfedezettje” felhívás idei győztesei

MDDÜ: „Kerülj Képbe! – Év Felfedezettje” felhívás idei győztesei 

A felhívásra országszerte 13 szakképzési intézményből, közel 50 pályaművel jelentkeztek a 3-7 fős csapatokat alkotó.
Jön a Társasjátékok Éjszakája

Jön a Társasjátékok Éjszakája 

Június 7-én országszerte számos egyedi programmal várják a társasjáték-rajongókat.
Múzeumok Éjszakáján ezt a helyszínt ne hagyja ki!

Múzeumok Éjszakáján ezt a helyszínt ne hagyja ki! 

Ugyanis annyira különleges és sosem látogatható – ha most kitárul a kapuja, érdemes felkeresni.
Aranyáron kelnek el művei világszerte – most alkotásai a Városligetben láthatók

Aranyáron kelnek el művei világszerte – most alkotásai a Városligetben láthatók 

Világsiker után hazai premier: a festő, akit London, New York és Hongkong is ünnepel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.