Szlovák ínyencségek Budapest belvárosában

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet.

A szlovák konyha híres, sokan azért utaznak a szomszédos országba, hogy megkóstolják a knédlit, amelyet szarvasraguval tálalnak, vagy a káposztás sztrapacskát és a mákos krumplinudlit. Ezen a héten nem szükséges messze menni, elég, ha a Vörösmarty térre, a Gerbeaud Bistróig utazunk, ott mindezekből rendelhetünk szeptember 8-ától 13-áig. Ráadásul nem akárki főzi az ízes ételeket, itt az ótátrafüredi Grand Hotel Bellevue séfjének fogásait kóstolhatjuk.

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet, erről az eseményről a Gerbaud Bistro Sörházban hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be, a meghívott turisztikai szakemberek és újságírók előtt, akik végig is ehették a kínálatban szereplő összes ételt.

A megnyitón František Palko szlovák államtitkár, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal magyarországi vezetője és Pintér Katalin, a Gerbeaud tulajdonos-ügyvezetője köszöntötték a résztvevőket.

A szlovák államtitkár szerint szoros a kapcsolat a két ország turisztikai szervezetei között, és megállapította, hogy közös marketinggel sikeresebbek lehetnek. Nem is kellett bizonyítani, hogy jó a kapcsolat, hiszen az eseményen részt vett Horváth Gergely, aki bejelentette, hogy a Magyar Turizmus Zrt. társvédnökséget vállal a Magas-Tátrában január 15-18. között megrendezésre kerülő IV. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupa felett.

Aki netán lemaradna a szlovák gasztronómiai kínálatról, ismét Szlovák Turisztikai Napokat rendeznek a Nagycsarnokban, ahová szeptember 15-étől 17-éig várják az érdeklődőket hasznos információkkal, magyar nyelvű prospektusokkal és utazási irodák kínálataival.


Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.
Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án

Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án 

A méhektől nemcsak a természet legfinomabb ajándékát, a mézet kapjuk, de sokat is tanulhatunk tőlük!

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?