Turisztikai szakemberek az Aktív Magyarországért díjazottjai között

Idén második alkalommal adták át az Aktív Magyarországért díjakat. A tavaly alapított állami kitüntetés azoknak a szakembereknek a munkáját díjazza, akik az aktív életmód és aktív turizmus területén példamutató, kiemelkedő tevékenységet végeztek. Így a díjazottak között voltak idén a PET Kupa szervezői, utazási iroda vezető, turisztikai szakember, sportrendezvény szervező és marketing szakember is. A díjakat az Aktív Magyarország konferencián Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár adta át Egerben.

A díjazottak:  

Dallos Sándor, a Vidám Delfin Kemping, Panzió és Utazási Iroda ügyvezetője az első, aki 2022-ben Aktív Magyarországért díjban részesült. Az egyesületet még Sándor szülei, egy közismert nyíregyházi pedagógus házaspár alapította, amely ma már három generáció munkáját dicsérő családi vállalkozás. A família tagjai úszást szerveznek vidéki gyerekeknek, erdei iskolát és kempinget üzemeltetnek Tiszabecsen, vízitúrákat és sítáborokat szerveznek, nyaranta sportnapközibe várják a diákokat, 25 éve pedig saját utazási irodát nyitottak a megyeszékhely belvárosában. A Testnevelési Egyetemen köztársasági ösztöndíjjal végzett, három lánygyermek büszke édesapjaként dolgozó aktív turisztikai szakember nap mint nap a gyakorlatban valósítja meg az egészséges életmódra történő nevelést.

Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány kötelékében önkénteskedve már több száz árva gyermek sorsát fordította jobbra. A Nagykárolyban született kétgyermekes édesanya bejárva a világot 39 évesen döntött úgy, hogy elkezd futni. Tette mindezt nemcsak maga miatt, hanem azzal a céllal is, hogy a szűkebb-tágabb környezetének segítsen ezzel. Az azóta eltelt időben a civilben marketingvezetőként dolgozó nő maratoni távokon is túl van, illetve már számos jótékonysági futást is szervezett, amellyel több gyermekotthont is támogatott a Kárpát-medencében. Személyisége, lelkesedése, feladást nem tűrő gondolkodása, önzetlen segítségnyújtási szándéka sokak számára lehet példaértékű.

Vissi András, a Scardobona Consulting ügyvezetője, aki határon átnyúló térségfejlesztéssel, hálózatépítéssel, projektmenedzsmenttel és partnerközvetítéssel foglalkozik. Munkája fókuszában a nemzetközi együttműködések kialakítása áll, melynek során aktív- és ökoturisztikai programokkal kapcsolja össze az osztrák, a szlovák és a magyar nemzetet. Neve olyan fejlesztésekkel forrt egybe, mint a Mária-út kiépítése, a határon átnyúló PaNaTour kerékpártúrák elindítása és a Bike&Boat víziturisztikai program létrehozása. Igazi motorja a Kőszegi-hegység, a Sopron-Fertő és a Szigetköz turisztikai fejlesztésének úgy az infrastruktúra, mint a teremtett környezet megóvása terén.

Péter Attila, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének elnöke, számos szabadidősport-rendezvény szervezője, a legnagyobb hazai szabadidősport versenyek állandó speakere. Eredetileg testnevelő tanár, tájfutó és edző is. A négygyermekes, négy unokával büszkélkedő szakkommentátor laza, közvetlen stílusával három évtized alatt a magyar sportélet megkerülhetetlen ikonjává vált. A feleségével közösen lebonyolított, mára óriási népszerűségnek örvendő saját szervezésű versenyeivel méltán érdemelte ki a „futás és a triatlon magyar hangja” elismerő címet.

Idén egyedüli szervezetként a Természetfilm.hu Egyesület vehette át az Aktív Magyarországért díjat. Az Egyesület szervezi a tiszai és bodrogi PET Kupát, amely egyszerre természetvédő önkéntes munka és jelentős aktív turisztikai rendezvény is. Az egyesület 1996-ban alakult, elsősorban ismeretterjesztő televíziós műsorok, dokumentumfilmek előállítására. A független alkotóműhely elsődleges célja a természeti értékek megörökítése, valamint az azok megőrzésén, megismerésén munkálkodó szakemberek és kutatók népszerűsítése. A kezdetben kizárólag vízalatti filmek készítésével foglalkozó csoport a folyamatosan gyarapodó filmográfiáján felül több kezdeményezéséről is ismert. Innen ered például a mára mozgalommá fejlődött PET Kupa ötlete, innen indult nemzetközi útjára a Popular Science Video Workshop, de az itt dolgozók alapították az élő vadkamerás közvetítésekre szakosodott Filmdzsungel Stúdiót is. Munkájukat óriási sikerek, széleskörű társadalmi megbecsülés és elképesztő mennyiségű elismerés övezi.


Az utazási irodások már készülnek nagyszabású őszi rendezvényükre

Az utazási irodások már készülnek nagyszabású őszi rendezvényükre 

A MUISZ a következő időpontban nagyszabású programot szervez 50. születésnapja alkalmából.
Tengeri kaland Budapest legnagyobb homokozójában

Tengeri kaland Budapest legnagyobb homokozójában  

Gyereknapi programok a Városháza pop-up parkban!
Gördeszka-kiállítás Pécsett

Gördeszka-kiállítás Pécsett 

Dizájnolt deszkák, underground relikviák, magazinok és plakátok a ’60-es évekből – minden, ami a gördeszka-kultúrához tartozik.
Egy éves a Madame Tussauds Budapest

Egy éves a Madame Tussauds Budapest 

A meglepetések sora nem ér véget: a Madame Tussauds Budapest hamarosan újabb sztárok érkezését jelenti be, nemsokára két állandó figurával 54-re bővül a hírességek névsora.
Erste pénzügyi pontok mostantól hatvan Tescóban

Erste pénzügyi pontok mostantól hatvan Tescóban 

Együttműködési megállapodást kötött a Tesco és az Erste.
Itt a vidéki vállalkozások díjazottjainak névsora

Itt a vidéki vállalkozások díjazottjainak névsora 

Az est során 1.751.000 Ft gyűlt össze az alapítvány javára, mely során igazgyöngyös gyerekek által festett öt festmény is kalapács alá került.
Ilyen még nem volt: kultúrbuli a Millennium Házában

Ilyen még nem volt: kultúrbuli a Millennium Házában 

A fergeteges zene mellett lendületes, informatív és izgalmas tárlatvezetések is várnak ránk, hiszen ez az utolsó este, amikor ebben a formában.
Egyedülálló kortárs kiállítás Köveskálon

Egyedülálló kortárs kiállítás Köveskálon 

Kihirdették a 4. Káli Art-Park szobrászati pályázatának eredményét.
Fiatal kortárs művész festményei az Oktogonon

Fiatal kortárs művész festményei az Oktogonon 

„Éld át az ismeretlent” hirdetik a kiállítás plakátjai és molinói városszerte.
Új kiállítás Balatonfüreden

Új kiállítás Balatonfüreden 

A reformkorba repít vissza a balatonfüredi látógatóközpont.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.