Turisztikai szereplők működnek együtt a főiskolával

A BKF Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézete a minél szorosabb és naprakészebb iparági kapcsolatok oktatásban való integrálásának egy fontos elemeként meghirdette másodéves és mester hallgatói számára a Példakép Programot.

A Példakép Program célja, hogy a résztvevő hallgatók bepillantást nyerhessenek szakmájuk mindennapi működésébe. A Programban résztvevő hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy nyomon követhessék szakmájuk egy jeles képviselőjének egy teljes munkanapját, ezáltal olyan információkhoz és gyakorlati tanácsokhoz juthassanak, melyekkel komoly munkaerőpiaci előnyre tehetnek szert

Az intézet vezetője, Puczkó László elmondta, hogy a Programban való részvétellel a hallgatóknak nem csak arra nyílik lehetőségük, hogy olyan kérdéseket vessenek fel a szakma képviselőjének, melyekre másként nem lenne módjuk, hanem arra is, hogy szakmai kapcsolatrendszerüket bővítsék, mialatt olyan munkahelyi kulisszatitkokba tekinthetnek be, melyek a pályakezdők számára egyébként rejtve maradnak. A 2014-2015-ös tanév iparági példaképei, akiknek a BKF előzetesen is megköszöni támogatásukat és részvételüket a programban, az alábbiak:

Hotelmenedzsment szakirány: Szabó József (értékesítési igazgató, Hunguest Hotels Zrt.) és Patakfalvi Réka (szállodaigazgató, Hotel Parlament)

Gasztronómia szakirány: Fenyvesi Norbert (fejlesztési menedzser, DunaPro Drink Kft.)

Hivatásturizmus és rendezvénymenedzsment szakirány: Siklósi Csaba (értékesítési igazgató, Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft.)

Egészségturizmus szakirány: Móricz Szilvia (értékesítési és marketingigazgató, Aquaworld Zrt.)

Desztináció és örökségmenedzsment mester program: Furkóné Szabó Mariann (Nyíregyháza Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője)


Megvan az Év kerékpárútja

Megvan az Év kerékpárútja  

Az Év kerékpárútja címet hatodik éve dönti el szavazással a nagyközönség, idén a Murakeresztúr kör nyerte el a címet 2938 szavazattal.
Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron

Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron 

A pünkösdi hétvégén tovább pezseg a székesfehérvári kulturális élet.
Felgyorsult a Balaton vizének melegedése

Felgyorsult a Balaton vizének melegedése 

A klímaváltozás nemcsak a vízmelegedést hozta el.
Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete

Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete 

Szigetfürdőt terveznek a látogatóknak.
Új elemekkel bővül Zalaegerszeg legnagyobb fesztiválja

Új elemekkel bővül Zalaegerszeg legnagyobb fesztiválja 

Új elemként belvárosi korzót is nyitnak a helyi kereskedőkkel együttműködve, illetve gimnazisták saját szervezésű programjait is színpadra viszik.
Lesz-e változás jövőre az Utazás Kiállítás megjelenésében és üzenetében?

Lesz-e változás jövőre az Utazás Kiállítás megjelenésében és üzenetében? 

A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a 2025-ös kiállítás kapcsán szervezett B2B workshop sikeres volt, amelyet 2026-ban szeretnének továbbfejleszteni.
Éttermi cigányzenei pályázat: nem élhetünk muzsikaszó nélkül

Éttermi cigányzenei pályázat: nem élhetünk muzsikaszó nélkül 

Június 1-től akár 140 zenekar muzsikája szólhat országszerte a vendéglők, kávéházak és bisztrók teraszain.
NGM: áprilisban ennyivel többet költöttek a SZÉP-kártya tulajdonosok

NGM: áprilisban ennyivel többet költöttek a SZÉP-kártya tulajdonosok 

2025. január-április között a SZÉP-kártya feltöltések összértéke meghaladta a 169 milliárd forintot.
Teknősök az úton – a közlekedők segítségét kérik a természetvédők

Teknősök az úton – a közlekedők segítségét kérik a természetvédők  

Előfordulhat, hogy a teknősök a kertekbe is betévednek, ahol az ott élő kutyák nehezíthetik meg a dolgukat.
Milyen lesz az idei szezonkezdés a Balatonnál?

Milyen lesz az idei szezonkezdés a Balatonnál? 

Munkaerőhiány, elöregedő vállalkozói kör, megnövekedett költségek és rövidülő nyári főszezon – ezekkel a nehézségekkel kell szembenézni a balatoni vállalkozóknak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.