Beszámoló a hazai szállodások tavaszi (59.) közgyűléséről / 2. rész

Beszámoló a hazai szállodások tavaszi (59.) közgyűléséről / 2. rész 

Az MSZÉSZ május 14-én, a Grand Hotel Esztergomban tartott szakmai találkozójának három érdekes előadásáról számolunk be.
A Hotel Dorotheában ünnepelt a MaReSZ

A Hotel Dorotheában ünnepelt a MaReSZ 

Nagyszabású jubileumi rendezvénnyel ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz), november 21-én, Budapesten, az újonnan nyitott Dorothea Hotelben.
Ülésezett a MaReSz rendezvénygasztronómia tagozata

Ülésezett a MaReSz rendezvénygasztronómia tagozata 

Semsei Rudolf tagozatvezető, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója meghívására, 2023. szeptember 20-án, a VígVarjú Étteremben tartotta idei második tagozati ülését a MaReSz Rendezvénygasztronómia tagozata.
MaReSz-tagok nélkül nincs nagyrendezvény

MaReSz-tagok nélkül nincs nagyrendezvény 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) tagjai azok a cégek, amelyek biztosították, hogy a 2023. évi Sziget Fesztivál, az Atlétikai Világbajnokság és a Szent István Napi programsorozat sikeresen megvalósuljon.
Új titkárságvezető és titkársági gyakornok a MaReSz-nél

Új titkárságvezető és titkársági gyakornok a MaReSz-nél 

2023. szeptember 1-től titkársági munkatárssal és titkársági gyakornokkal bővült a MaReSz Titkárság csapata.
Ők a díjazottjai az első Flash Award-nek

Ők a díjazottjai az első Flash Award-nek 

A rendezvénypiacot érintette talán legerősebben a Covid, amelyből 2022-re már kilábaltunk, és várhatóan idén ez a pozitív tendencia folytatódik – ahogyan az egyik zsűritag fogalmazott tegnap a MaReSz nagyszabású gálapartiján. 
Március végéig lehet pályázni a MaReSz szakmai díjaira

Március végéig lehet pályázni a MaReSz szakmai díjaira 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége meghirdette a rendezvényszervező- és szolgáltató szektor „legFLASHebb" szakmai pályázatát, a FLASH AWARD-ot, mellyel a hazai rendezvényszakma legkiemelkedőbb teljesítményeit szeretnék díjazni.
Új kezdeményezés a MaReSz-től

Új kezdeményezés a MaReSz-től 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége 2023-ban elindítja a rendezvényszervezői és -szolgáltatói szektor szakmai díját, a Flash Award-ot.
Átfogó kutatást tett le az asztalra a MaReSz

Átfogó kutatást tett le az asztalra a MaReSz 

Az érdekvédelmi szervezet felmérte a rendezvényiparág jelenlegi helyzetét és perspektíváit. Fontos megállapítások.
MaReSz-közgyűlés: új elnökségi tag

MaReSz-közgyűlés: új elnökségi tag 

2022. május 31-én a Bálnában tartotta idei Közgyűlését a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége, amelyen az Elnökség szakmai beszámolója és az idei évi tervek felvázolása mellett az egyik megüresedett Elnökségi tag pozícióra választottak új tisztségviselőt a tagok.

Másodszor is Event Touch a MaReSz szervezésében 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének első seregszemléjére 2019-ben került sor, március 8-án pedig másodszor is megtartották a konferenciát és a hozzá kapcsolódó beszállítói kiállítást a Hungexpo új kongresszusi épületében.

Így terveznek idén a cégek a rendezvényeikkel 

A corporate szektor rendezvényes perspektíváiról is szó esett a MaReSz csütörtöki szakmai konferenciáján, a második Event Touch-on.

Ezek ma a trendek a catering üzletágban 

A rendezvénygasztronómia kihívásairól, fejlődési irányairól Semsei Rudolf, a Budapest Party Service és a Vakvarjú éttermek tulajdonosa beszélt részletesen az Event Touch-on.

MaReSZ rendezvény a HUNGEXPO-n 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSZ) rendezvényszakmai konferenciát és kiállítást rendez.

Idén is nagyszabású konferenciát szervez a MaReSZ 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége idén ismét megrendezi nagyszabású szakmai eseményét, az Event Touch-ot.

Egy asztalnál a teljes hazai rendezvényszakma  

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége által szervezett Rendezvény ReStart 2021 konferencia célja, hogy elősegítse a teljes rendezvényszektor zökkenőmentes és biztonságos újraindítását - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

„Sokan még nem hiszik el, hogy csődbe fognak menni” 

A Szarvason zajló 24. Országos TDM Konferencia  során a szakmai szövetségek képviselői is bejelentkeztek az online térben, hogy képet adjanak tagjaik jelenlegi helyzetéről és kilátásairól. Ez a mondat is elhangzott a fórumon.

Bréking - Hamarosan jöhet az újabb bértámogatási csomag 

,A turisztikai szakmai szövetségek elnökei megalapozottan hisznek ebben, a politikai döntéshozókkal folytatott tárgyalások alapján - közölte szerkesztőségünkkel az MSZÉSZ. 

Állami segítségnyújtás nélkül végképp ellehetetlenül a turizmus 

Szerdán ismét összeült öt szakmai szervezet, hogy arról egyeztessenek, hogy újból a kormányhoz forduljanak segítségért.

Mentőövre várnak a rendezvényszervezők 

A zenészeknek megítélt támogatási rendszerhez hasonló megoldás bevezetéséért lobbizik az üzleti rendezvényszervezőket és szolgáltatókat tömörítő legnagyobb szakmai szervezet.

Nehéz lesz a következő két év a rendezvénypiacon 

A szektor teljesítménye 2022-2023-ra állhat vissza a válság előtti szintre – mondta a Világgazdaságnak Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (Maresz) elnöke.

Ilyen mentőcsomagra vágyik a turisztikai szakma 

A szakmai szövetségekkel történt egyeztetések és a már megjelent kormányrendeletek elemzése után, tekintettel a válság várható időtartamára, a jelenlegi és a várható piaci helyzetre a MaReSz a 4 turisztikai társszövetséggel (MSZÉSZ, MUISZ, MABEUSZ, VIMOSZ) közösen aktualizálta a kormánynak korábban benyújtott javaslatait. A MaReSz közleménye:

Ütős válaszokra van szükség a rendezvénypiacon 

A meeting iparág szereplői csak úgy maradhatnak versenyben, ha a megváltozott igényekre képesek új típusú válaszokat adni. A lépésváltást a MaReSz hamarosan induló Masterclass képzései is segítik.

Új, szakmai konzultációs program indul a hazai rendezvényszervezők számára 

Derült ki a Magyar Rendezvényszervezők Szövetségének szakmai konferenciáján, az Event Touch 2019-en. Az egész napos esemény kedden zajlott a budapesti Europa Congress Centerben.

Keressük Magyarország legjobb rendezvény catering cégét! 

Közeledik a Sirha Budapest 2018 kedvezményes jelentkezési határideje. Idén először egy nemzetközi rendezvénygasztronómiai bajnokság elődöntőjét is megtartják a kiállításon.

Rendezvényszervezési konferencia lesz 

A szakmai eseményt a MARESZ szervezi.

Körömi Anna az év rendezvényszervezője 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetsége /MaReSz/ már 15 éve ítéli oda „Az Év Rendezvényszervezője” címet, amelyet 2015-ben Körömi Anna az Event & More alapító partnere vehetett át, a tegnap megrendezett Turisztikai Évadnyitó Fogadáson. A Budafoki Borfesztivál, az Infotér Konferencia, a Mercedes-Benz Családi Nap, a 2015-ös Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe és még számos más jelentős esemény szervezésében is közreműködő Event & More Produkciós Iroda és az LWp Kommunikációs Ügynökség által alkotott cégcsoport közös munkáit idén is több szakmai díjjal ismerték el.

Kiket díjazott idén a MABEUSZ és mit tervez jövőre? 

Arra mindnyájan hamarabb kapjuk fel a fejünket, ha valamelyik szolgáltató szájába egy nagy, savanyú citromot nyom egy idegenforgalmi szövetség. A MABEUSZ (Magyar Beutaztatók Szövetsége) azonban úriember, 2015-ből csak a jóra emlékezik; már ami a díjazást illeti - derült ki pénteken a szövetség évzáró taggyűlésén, Budapesten.

„Akkor jut eszükbe Budapest, amikor Londonra, Párizsra nincsen pénzük” 

A november 26-án, a Hilton Budapest Hotelben, a Diplomacy&Trade Conferences által megrendezett MeetingPlaceBudapest konferencián a hivatásturizmus szakemberei egymásnak panaszkodtak. Az NGM és a Főváros illetékesei idő előtt távoztak. A nagy befogadóképességű kongresszusi központra pedig még várhatunk.

Mobilapplikációkról okosít a Maresz 

Kreatív mobilapplikációs megoldások a rendezvényszervezésben címmel november 24-én, 18:30-tól a Mirror Budapestben (1036 Budapest, Bécsi út 38.) tartja őszi Eventhub klubnapját a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (Maresz).

Új főtitkár a rendezvényszervezők szövetségénél 

Horváth Ágnes, aki részese volt a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (Maresz) alapításának, majd 15 éven keresztül töltötte be a szövetség főtitkári tisztségét, október 1-től nyugállományba vonul.

Alföldi gyógyfürdő-brand és magasabb költésű turisták kellenek 

Közös nyilatkozatot írt alá a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős Helyettes Államtitkársága, a Magyar Turizmus Zrt. és öt szakmai szervezet a Turizmus Világnapja kapcsán.

Közös gondolkodásra hívja a Magyar Turizmus Zrt. a szakmai szervezeteket 

Az MT Zrt. az MSZÉSZ, a MUISZ, a MABEUSZ és a MARESZ közös megkeresésére reagált.

Szorosabb együttműködést kérnek a szakmai szervezetek az MT Zrt.-től 

Levélben fordult a MSZÉSZ, a MUISZ, MABEUSZ és a MARESZ  Dr. Ruszinkó Ádámhoz, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkárához, a Magyar Turizmus Zrt. Igazgatóságának elnökéhez valamint Dr. Faragó Péterhez, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójához.

Magyar Turizmus Zrt.: kiemelten fontos a német piac bővítése 

A németajkú piac fenntartása és bővítése kiemelt fontosságú a Magyar Turizmus Zrt. számára, ahogy az a hároméves marketingstratégiából is egyértelműen tükröződik - mondta Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek szerdán az MSZÉSZ, a MUISZ, a MABEUSZ és a MARESZ közös állásfoglalására reagálva.

Szakmai szervezetek állásfoglalása: rengeteg a tennivaló a magyar turizmusban 

Közös állásfoglalásban reagált a magyarországi turizmus tavalyi eredményeit bemutató sajtótájékoztatókon elhangzottakra az MSZÉSZ, a MUISZ, a MABEUSZ és a MARESZ. Azt írják, a kedvező eredmények mellett sem feledkezhetünk meg az ágazat problémáiról. 

Hol tart a magyar konferenciaturizmus? 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) hagyományos szakmai konferenciáját „Térjünk a lényegre!” címmel idén a gyönyörűen felújított Vigadóban tartották. Ganczer Gábor elnök megnyitója után a szövetség díját Semsei Rudolf tagozatvezető vehette át.

MaReSz Nap nem vész el, csak átalakul 

2014. március 18-án „Event Touch – Térjünk a lényegre!” elnevezéssel a megújult Pesti Vigadóban rendezi meg hagyományos szakmai konferenciáját a Magyarországi Rendezvényszervezők és –Szolgáltatók Szövetsége.

Az olasz lány új ruhája 

Új arculattal és saját rendezvényteremmel ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a 90-es években a szakmába berobbanó RagazzArt rendezvényszervező ügynökség.

Utoléri-e önmagát konferenciaturizmusunk? 

Azaz a 2011-es csúcsévet, mely kivételes év volt a hazai konferenciaturizmusban? Az ok: Magyarország féléves uniós elnöksége, melynek köszönhetően 2010-hez képest 12,1 százalékkal több nemzetközi - azaz minimum ötven fő és minimum három nemzet részvételével lebonyolított - konferenciát rendeztek kis hazánkban. Ellenben a 2011-es 602 nemzetközi eseményhez képest akár lehangoló is lehet a 2012-es „záráskor” könyvelt 505 konferencia, mely 16,1%-os esést jelent - derült ki szerdán a Magyar Kongresszusi Igazgatóság (MKI) és a Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) közös sajtótájékoztatóján.

Az ügyfelek pénze fogy, a szállodák arrogánsak 

Bár nemzetközi összehasonlításban a hazai „konferenciaipar” nem is áll olyan rosszul anyagi és infrastrukturális lehetőségeihez képest, a szakma érintettjei ennél árnyaltabban látják a helyzetet - derült ki a Magyar Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSZ) keddi, budapesti szakmai napján.

Innováció a rendezvényszervezésben 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége immár harmadik alkalommal szervezi meg a szakma képviselői és az érdeklődők számára a MaReSz Napot, ezúttal „Innováció a rendezvényszervezésben” témakörben.

Márciusban újra MaReSz-Nap! 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) immár harmadik alkalommal szervezi meg a szakma képviselői számára a MaReSz Napot március 19-én.

20. születésnapját ünnepelte a MaReSz 

A hóhért akasztották kedden Budapesten, a Kopaszi gáton: a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége (MaReSz) ünnepelte éppen a 20. születésnapját. Volt zene, tánc és díjátadó.

20 éves a MaReSz 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége idén tartja fennállásának 20. évfordulóját, melyet egy különleges születésnapi rendezvénnyel kíván megünnepelni.

Magyarország az egyik legMICE-szabb országgá válik 

Nem kisebb dicséret olvasható a Tourism Review internetes szakportál hasábjain, mint hogy hazánk az egyik leggyorsabban fejlődő MICE hatalom.

Elismerés Faragó Hildának 

Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének elnöke adta át kedden  a MaReSz-díjat Faragó Hildának. 

Mi a titka Barcelonának? 

"Mi a titka Barcelonának, Budapest legnagyobb konkurenciájának a MICE piacon?", ezzel a címmel tartott előadást Airy Garrigosa, a Barcelona Convention Bureau igazgatója a március 29-én rendezett megrendezett MaReSz napon.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!