Új helyen a debreceni Tourinform

A Debrecen Turisztikai Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 25.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. Tourinform irodák és információs pontok felújítására kiírt pályázatán. A projekt eredményeként új helyen és megújult környezetben, a Piac utca 20. alatt, a Régi Városháza épületében működik a debreceni Tourinform Iroda, melynek ünnepélyes megnyitására 2021. április 21-én került sor tájékoztatta lapunkat az MTÜ.

Debrecen turizmusa az elmúlt években növekvő pályára állt, a város gazdasági életében egyre fontosabb szerepet kap. Dinamikusan bővült a Debrecen Airport menetrend szerinti légi járatainak száma is, folyamatosan emelkedett a bel- és külföldi vendég- és vendégéjszaka-szám, egyre többen és egyre hosszabb időre látogattak Debrecenbe.

A város az elmúlt években sikeresen pozícionálta magát a kisgyermekes családok és a fiatal párok egyik legkedveltebb belföldi utazási célpontjaként, s a koronavírus-járvány elmúltával a növekedő utazási forgalom egyik nyertese lehet. Ez a tendencia igényli a turisztikai kínálat fenntartható fejlesztését, és azt, hogy a város – megőrizve a helyi lakosság megszokott életminőségét – jól definiálható, attraktív és minőségi turisztikai szolgáltatásokat és termékeket kínáljon a városba látogató turisták számára. Ennek fontos részét képezi a kommunikáció, a naprakész turisztikai információk elérhetősége, közvetítése, a vendégek pontos, megbízható tájékoztatása is. Mindez nagyban hozzájárul ahhoz az élményhez, amelyet a vendég megtapasztal és emlékként hazavisz.

Debrecenben a turisták tájékoztatására szolgáló iroda 2017-től az évente 40 ezer, jegyet vásárló látogatót fogadó Református Nagytemplom látogatói útvonalának befejező pontján, a Karakter 1517 kávézóban működött VisitDebrecen információs pontként. Az egyre növekvő vendégforgalom és a bővülő szolgáltatási paletta azonban szükségessé tette az irodahelyiség bővítését és átalakítását.A projekt keretében a Debrecen Turisztikai Ügynökség névhasználati szerződést kötött a Tourinform-brand tulajdonosával, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, és a Régi Városháza műemléképületében, a Piac utca 20. alatt alakította ki a Tourinform Irodát. A beruházás keretében a Piac utca és a Kossuth utca sarkán, egy 70 négyzetméter alapterületű, korszerűen felújított helyiségben működhet az iroda. A Debrecen turisztikailag frekventált helyén található, könnyen elérhető és beazonosítható információs központ teljes mértékben kiszolgálja a turisták igényeit az érkezéstől az elutazásig, legyen az szimpla útbaigazítás, szálláshely vagy étterem ajánlása, szuvenírvásárlási lehetőség, vagy az éppen aktuális kulturális eseményre, fesztiválra szóló belépőjegy megvásárlása. Mindez személyesen, autentikus forrásból, idegen nyelveket beszélő, segítőkész turisztikai szakemberek közreműködésével, bizalmat keltő, biztonságos és kellemes környezetben történik.

A jelenlegi tervek szerint debreceni Tourinform Iroda főszezonban, június 1. és szeptember 30. között hétfőtől szombatig 9 és 18 óra, vasárnap 9 és 15 óra között, főszezonon kívül, október 1. és május 31. között hétfőtől péntekig 9 és 17 óra, szombaton pedig 9 és 13 óra között várja majd az érdeklődőket.


Ingyenes kresz suli a Városligetben

Ingyenes kresz suli a Városligetben 

1400 gyermek tanulhatja meg a biztonságos közlekedés szabályait a nyáron.
Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban

Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban 

Inspiráló történetek, múzeumok éjszakája és érdekes bemutatókkal készülnek az idei nyári szezonra.
Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.