Újabb csillag Zalakaros egén

Révbe ért a MenDan több éves, egyedülálló „égi” projektje. (x)

Egy nagyon hosszú, több éves álmodozás, majd egy újabb pár éves előkészület, aztán közel 3 éves megvalósítási szakasz után 2022. nyarán csobbant először vendég a zalakarosi MenDan panorámamedencéjében.

A vendégeknek a csobbanás élménye legalább annyi izgalommal járt, mint a szállodának, hiszen míg nekik az átlátszó aljú- és falú medence által biztosított adrenalin szint növekedéssel kellett „megküzdeni”, sokszor bátorságukat összeszedve, addig a projekten dolgozó kollégáknak és a tulajdonosoknak inkább az örömkönnyekkel. Hatalmas élmény volt.

De nézzük, honnan jött az ötlet?

A négy csillag superior besorolású szálloda ismert és elismert a fergeteges parti hangulatról - sztárfellépők hosszú sora fordul meg náluk minden hónapban -, valamint folyamatos újításairól, szolgáltatásbővítésről, ez a projekt azonban nem csak ezeknek köszönhető.

A szálloda építészetileg egyedülálló, fedett Aqualand wellness világát szeretik, sőt imádják a vendégek, a szabadtéri lubickolásra azonban sajnos nem ad lehetőséget. Ezt valamilyen szinten tudta pótolni a szállodától mindössze 100 méterre található Zalakarosi Strand- és Élményfürdő, de a vendégek kényelme érdekében a hotel kiküldetésének tekintette, hogy a vendégek erre irányuló igényét és kényelmét egy szabadtéri medencével tovább fokozza.

Mivel a területi adottságokból, a helyi rendezési terv miatt a föld felszínén terjeszkedni nem lehetett, így maradt az ég felé terjeszkedés lehetősége, ami első körben álomként szerepelt a MenDan „szótárában”, aztán megvalósítandó célként, majd 2022 nyarára már valóságként.

Így lett az álomból valóság

2020-ban, a MenDan huszadik születésnapjának évében kezdődtek meg a munkálatok, ami bár a ház tetejét érintette, nem kis „felfordulással” és „felvonulással” járt. Statikusok, tervezők, kivitelezők csapata szállta meg sokszor az épületet, majd idővel megjelentek a daruk is, mindez azonban olyan gördülékenyen ment, hogy a vendégek ebből mindössze annyit érzékeltek, hogy itt valami megint készül. Mivel a folyamatos fejlődést már megszokták, így tudták; ebből valami nagy durranás lesz. Így is lett.

2022. június 3-án átadásra került (igaz akkor még csak tesztüzemben) a Magyarországon és nemzetközi szinten is egyedülálló SkyPool, a MenDan ötödik emelet magasságban (16 méter magasban) megtalálható, kétharmad részben üvegaljú- és falú élménymedence egy panorámafolyosóval körülölelve, ami nem csak élményelemekkel lett felvértezve, hanem egy vízi élővilágot megelevenítő vizuális effektrendszerrel is. Ami pedig a látványt illeti, az valóban lenyűgöző.

SkyPool-ból SkyLand

Az égi élmények sora azonban nem érhet véget a csobbanással, nem is ért. Az első csobbanásokat hamarosan további szolgáltatások és ezzel együtt élmények sora követte, a SkyPool szépen lassan a MenDan második wellness birodalmává nőtte ki magát.

Az AquaLand után az ötödik emeleti birodalom a SkyLand nevet kapta. 750 négyzetméteres, részben szintén üvegaljú napozóterasz a napsütés szerelmeseinek kedvez, ahol kényelmes nyugágyak biztosítják a kényelmet. Akik a forróságnak inkább a szaunázós verzióját szeretik, azoknak sem kell a panorámalifttel alább szállni az Aqualand szauna részlegére, ugyanis a SkyLand-en egy 80 fő befogadására alkalmas, dézsa formájú szauna áll rendelkezésükre.

A messziről is jól látható dézsa ablakain keresztül szintén mesés a látvány. Ez azonban már kizárólag felnőttbarát terület, itt a relaxálásé, a regenerálódásé, a nyugalomé a főszerep. Ehhez elkülönített fedett és szabadtéri merülőmedence, jégkása kút, két trópusi, hang- és fényeffektekkel ellátott élményzuhany, dézsazuhany, valamint pihenő- és napozóterasz is tartozik. Tökéletes összhang és miliő a feltöltődéshez, lazuláshoz.

A folyamatos érdeklődésnek örvendő SkyLand szolgáltatásai egész évben elérhetők, tavasztól pedig a wellness élményekhez kulináris kalandok is társulnak. A pálmafákkal tarkított teraszon megjelennek SkyBar kényelmes teraszbútorai, jelezve, hogy kinyitott a bár, készülnek a street food fogások, a színes koktélkülönlegességek és a habos kávék.

 

Felkerült az i-re a pont: a dobogó legfelső fokán a MenDan

A vendégelégedettség, az elismerő szavak, a rengeteg mosoly és hangos kacaj mind szívet melengető, ebből tudni, hogy megérte a befektetett energia, a néhány álmatlan éjszaka, a rengeteg izgalom vagy éppen "lábon kihordott infarktus”. Az pedig, hogy a szálloda és a SkyLand a 22-es év végén a dobogó legfelső fokára állhatott a Klasszis TopDesign 2022 versenyben, feltette a pontot az i-re. 2022 nyarán indult a verseny, melyet a privatbankar.hu, az mfor.hu és a piacesprofit.hu csapata szervezett a magyar Horeca-szakma számára, hogy lehetőséget kapjanak a hazai szállodák és vendéglátóegységek arra, hogy megmutassák újdonságaikat, fejlesztéseiket, ráadásul mindezt kiemelt figyelemmel kísérve. A versenyre az elmúlt évek válságai, gazdasági helyzete ellenére nagyon szép számú; 77 pályázat érkezett, melyből közel a fele döntőbe is jutott. Szeptember 30-án a verseny elődöntője lezárult, ezt követően pedig magyar és nemzetközi zsűritagokból álló bizottság döntött a szakmai díjakról, illetve a nagyérdemű pedig a közönségdíjakról.

Így 2023-ra teljes lett a szálloda wellness világa, bár a MenDan esetében az nem biztos, hogy teljes a véglegest jelenti. Jelenleg fényes ragyog Zalakaros egén a Zalakaros és a MenDan legújabb „csillaga”, de itt mindig van valami új a tarsolyban… Izgatottan várjuk a jövőt.

(x)


Ingyenes kresz suli a Városligetben

Ingyenes kresz suli a Városligetben 

1400 gyermek tanulhatja meg a biztonságos közlekedés szabályait a nyáron.
Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban

Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban 

Inspiráló történetek, múzeumok éjszakája és érdekes bemutatókkal készülnek az idei nyári szezonra.
Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.