Ünnepel az Up Hotel

Az Up Hotel Budapest első születésnapját ünnepelte szeptember 1-én vendégeivel és a ház csapatával közösen. 

A szálloda 2021. szeptember 1-én nyitott meg részlegesen, 99 szobával. Az elmúlt 1 év nemcsak sikeres, hanem nagyon mozgalmas is volt a szálloda életétében, mivel folyamatosan nyitották meg a többi emelet szobáit, így már 6 emeleten 150 szobával működnek.

 

A szálloda újonnan megnyílt 6. emeletén 44 m2-es 1 hálószobás lakosztály  33 m2 terasszal és jacuzzival várja a vendégeket. Idén februártól üzemel a szálloda étterme, a Posner Bar & Bistro is.

 

Mint a ház igazgatója, Hupuczi Renáta elmondta, a ház éves foglaltsága eddig 60 százalékos. Az év eleji nehézségek (Covid, háború) után sikerült a nyári időszakra kifejezetten magas foglaltságot elérni. Tudták pótolni a kieső piacokat elsősorban egyéni leisure vendégekkel. Ők főleg európai küldőországokból érkeznek, mint Anglia, Németország, Olaszország és Franciaország, de Izraelből is sok egyéni vendéget fogadnak.

 

Csoportjaik 80 százalékát egy tengerentúli partnerük hozza, akik márciustól decemberig folyamatosan tölti a szállodát. Tavasszal több helyi cégnek tudták termeiket tréninghelyszínként értékesíteni.

Terveik közt szerepel egy nagyobb terem kialakítása (jelenleg két kisebb teremmel rendelkeznek), hogy a MICE szegmensben is nagyobb eredményeket tudjanak elérni, tudtuk meg a ház igazgatójától a születésnap alkalmából rendezett ünnepségen.

Forrás: Up Hotel Budapest / Turizmus Online


A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain

A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain 

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma 1 idei magyarországi futama, amelyre a július 20-i Ed Sheeran koncert is ráerősített.
Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra

Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra 

Augusztus 20-án lesz a hagyományos virágkarnevál, de egy egész héten át élvezhetjük a karneváli programokat Debrecenben - a koncertek és fényfestés mellett több év után visszatér az éjszakai felvonulás is.
Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép?

Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép? 

150 ezer tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását az Emirates.
Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról

Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról 

Az első 200 napban és a vakáció kezdete óta is több vendéget fogadtak a szálláshelyek, mint a tavalyi rekordévben a turisztikai csúcsszervezet adatai szerint.
Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember

Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember 

Igazából már a jelölés is nagy siker: magyar résztvevő is lesz a Világ Fenntartható Turisztikai Díjátadón Belize-ben.
Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon

Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon 

Közzétették a felsőoktatási ponthatárokat - megnéztük, hogyan alakultak idén a jelentkezések a turisztikai területen induló képzésekre és hogy milyen pontszámokkal lehetett bejutni az egyes egyetemekre.
Látványos világbajnokság a Balatonon

Látványos világbajnokság a Balatonon 

A szörfözés is segíthet igazán négy évszakossá tenni a magyar tengert.
Szombaton Strandok éjszakája

Szombaton Strandok éjszakája 

És az előrejelzések alapján úgy tűnik, az időjárás is tökéletes lesz hozzá.
Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban

Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban 

Művészettel és fontos társadalmi üzenetekkel tölti meg folyosóit nyáron Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy

Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy 

Hétvégén érkezik a Füred Art Week - tízmilliós műtárgyakat láthat most először a közönség nyáron, a Balaton partján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.