Ünnepel az Up Hotel

Az Up Hotel Budapest első születésnapját ünnepelte szeptember 1-én vendégeivel és a ház csapatával közösen. 

A szálloda 2021. szeptember 1-én nyitott meg részlegesen, 99 szobával. Az elmúlt 1 év nemcsak sikeres, hanem nagyon mozgalmas is volt a szálloda életétében, mivel folyamatosan nyitották meg a többi emelet szobáit, így már 6 emeleten 150 szobával működnek.

 

A szálloda újonnan megnyílt 6. emeletén 44 m2-es 1 hálószobás lakosztály  33 m2 terasszal és jacuzzival várja a vendégeket. Idén februártól üzemel a szálloda étterme, a Posner Bar & Bistro is.

 

Mint a ház igazgatója, Hupuczi Renáta elmondta, a ház éves foglaltsága eddig 60 százalékos. Az év eleji nehézségek (Covid, háború) után sikerült a nyári időszakra kifejezetten magas foglaltságot elérni. Tudták pótolni a kieső piacokat elsősorban egyéni leisure vendégekkel. Ők főleg európai küldőországokból érkeznek, mint Anglia, Németország, Olaszország és Franciaország, de Izraelből is sok egyéni vendéget fogadnak.

 

Csoportjaik 80 százalékát egy tengerentúli partnerük hozza, akik márciustól decemberig folyamatosan tölti a szállodát. Tavasszal több helyi cégnek tudták termeiket tréninghelyszínként értékesíteni.

Terveik közt szerepel egy nagyobb terem kialakítása (jelenleg két kisebb teremmel rendelkeznek), hogy a MICE szegmensben is nagyobb eredményeket tudjanak elérni, tudtuk meg a ház igazgatójától a születésnap alkalmából rendezett ünnepségen.

Forrás: Up Hotel Budapest / Turizmus Online


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.
Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást

Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezetthez képest három héttel később, április 21-én, húsvéthétfőn zár a Szépművészeti Múzeum Munkácsy-kiállítása,
Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben

Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben 

Májusban újra a szabadtéri élményeké a főszerep a Zsolnay Negyedben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.