Utazási irodák napja a BGE-n

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi Vendéglátópari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Turizmus Tanszéke a Magyar Utazási irodák Szövetségével (MUISZ) együttműködve egész napos programot szervez az egyetemi hallgatók számára azért, hogy felkeltse érdeklődésüket az utazásszervezöi szakma szépségei, sokszínűsége iránt.

A rendezvény célja a hallgatókhoz közelebb hozni és megismertetni velük az utazási irodai tárgyakhoz kapcsolódó utazási vállalkozásokat.  Utazási szakemberek előadásában bemutatják az új értékesítési trendeket, a vállalkozások jelenlegi helyzetét, jövőbeni terveiket, és azt, hogy merre tart az utazási irodai világ

Az esemény nem egy állásbörze, de mivel az iparág számára a BGE az egyik legjelentősebb munkaerő utánpótlási bázis, ezért a szervezők úgy gondolják, hogy a turisztikai szereplőknek is fontos, hogy bemutatkozhassanak a hallgatók számára, hogy minél jobban megismertessék, hogy milyen széles területet fognak át az utazásszervezéshez, értékesítéshez, desztináció- és szolgáltatás marketinghez kapcsolódó cégek és szervezetek.

A rendezvény nyilvános, ezért sok szeretettel várják minden szakmabeli részvételét, hogy a program alatt és azt követően közvetlenül is találkozzanak a hallgatókkal.

Időpont: 2022. november 15.  09.30-13.00 és 13.30-17.00
Helyszín: BGE MARKÓ AULA  (1055 Budapest, Markó utca 29-31.)

Fókusz:  
•    Magyarország és Budapest, mint „turisztikai  szabadidős-  és konferencia-, valamint rendezvénydesztináció  értékesítési támogatása
•    Nagy hagyományos értékesítési hálózattal rendelkező kiutaztató irodák értékesítési trendjei
•    Online értékesítő platformok, online értékesítési fókuszú irodák, utazási termékek a közösségi média   világában, utazási influenszerek
•    Utazási irodai szoftverek bemutatása

Részletes program:


Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.