A Tchibo két új eszpresszó kávéval bővíti kínálatát

A Tchibo két új eszpresszó kávéval bővíti kínálatát 2011. március 1-től. A Tchibo Espresso Sicilia Style az erős, karakteres délolasz íz világot, a Tchibo Espresso Milano Style pedig az elegáns, enyhén gyümölcsös érzetű, északolasz íz harmóniát kínálja a kávé és a mediterrán életérzés szerelmeseinek.

A kávé kultúra terjedésével nő az igény a minőségi kávék iránt. Európa városaiban egyre népszerűbbek a kávéházak, és az otthonokban is egyre többen hódolnak a kávézás szenvedélyének. Egyre jobb kávéfőző gépeket és több kávé kiegészítőt használnak az emberek a kis fekete elkészítéséhez. A Tchibo, a pörkölt kávé piac egyik vezető forgalmazója, két új eszpresszó kávéjával ezt az igényt kívánja kielégíteni. A Tchibo Espresso Sicilia Style és Milano Style kávék az eszpresszó hazájának hangulatát és ízét idézik.

Az új eszpresszó kávék pörkölésére során a Tchibo kávészakértők különösen nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy pontosan megfeleljenek az olasz pörkölési folyamat szigorú kritériumainak. A kávészemeket a szokásosnál alacsonyabb hőmérsékleten, de hosszabb ideig és sötétebbre pörkölik, s ezzel csökkentik a babszemek savtartalmát. Így lesz a hamisítatlan olasz eszpresszó telt ízű és bársonyos állagú.

A Tchibo Espresso Sicilia Style kávé a legnemesebb arabica és robusta kávészemek tökéletes keveréke, melyet a Tchibo intenzív pörkölési folyamata nemesít. A gondos válogatásnak és a szakértő pörkölésnek köszönhetően a Sicilia Style tipikusan délolasz karakterű kávé. Jellemzően erős, sötét színű, gazdag aromájú, testes ital készíthető belőle.

A Tchibo Espresso Milano Style egy északolasz stílusban összeállított arabica kompozíció, melyet a Tchibo lassú pörkölése nemesít. A Milano Style kávéban a tipikusan északolasz íz profil bontakozik ki enyhén gyümölcsös karakterrel és étcsokoládéra emlékeztető zamattal.

A Tchibo kávészakértői mindkét eszpresszó kávé alapanyagául a világ legjobb termőterületeiről szerzik be az aromában különösen gazdag kávészemeket. A különböző nyerskávé fajtáknak különböző pörkölési eljárásokra van szükségük ahhoz, hogy a legkiválóbb ízt és aromát adják. Ezért a Tchibo termőterület szerint külön pörköli a kávét, és csak ezt követően állítja össze a kiváló minőségű kávékeveréket.

A Tchibo Espresso Milano Style és Tchibo Espresso Sicilia Style március elsejétől elérhető a magyarországi hiper- és szupermarketekben, valamint a Tchibo üzleteiben 250g őrölt pörkölt, 500g szemes és 1000g szemes kiszerelésben.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.