z eredetileg 128 millió forintos költségvetéssel rendelkező Budai Gourmet Fesztivál szervezői, a Sziget Kft. előzetes kalkulációit borította, hogy a tervezett 25 ezres látogatottságnak alig több, mint az egyharmada realizálódott. Nyilvánvaló, hogy a tízezres közönség fogyasztása is ennek megfelelően alatta maradt a tervezettnek (a hírek szerint a jelen lévő vendéglátóhelyek, borászatok forgalma után is százalékot kaptak a szervezők).
Ennek ellenére szakmailag sikeresnek tartotta gerendai a rendezvényt, és hasonlóan gondolják az azon részt vevő vendéglátók, termelők is.
Mivel a különböző fórumokon rengeteg bírálatot váltott ki a fesztivál 2900 forintos belépőjegyének ténye, a szervezők felülvizsgálják a rendszert, és a jövő évi rendezvényen megpróbálják "felhasználóbaráttá" tenni a rendezvény árazását - adta hírül a Világgazdaság Online.