A március 19-20. között megszervezett rendezvényen az egyik mesterkurzus kiemelt témája a sherry volt Sarah Jane Evans Master of Wine tolmácsolásában, mondta el Naszály Éva, az Extenda (Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda) magyarországi irodájának igazgatója.
Kimondottan a VinCE kiállításra hívtak hazánkba egy sherrymérő-mestert (venenciadort) is, aki a speciális sherry-s poharakba szúrólopóval (venencia), vagyis egy bálnabajuszból készült hajszálvékony szárral töltött italt.
A sherry-k világába Petzold Attila, hivatásos Sherry Educator is beavatta a látogatókat, aki speciális andalúz borsort mutatott be. A kóstolási kínálatban a következő tételek szerepeltek: Bodegas González Byass, Tio Pepe; Huerta de Albalá, Barbazul; Bodegas Rey Fernando de Castilla, Classic Amontillado; Bodegas Barbadillo, Cuco Oloroso Seco; Bodegas Sandeman, Medium Dry; Bodegas Lustau, Lustau East India; Bodegas Osborne, Osborne PX. Az italok nagy részét - hagyományosan - az angol piacra készítik, és ott is forgalmazzák. Az is közös jellemzőjük, hogy az évjáratot rendszerint nem jelzik - mert garantált az azonos minőség.
A kóstolt tételek között vörösbor is volt (Barbazul), amely tulajdonképpen a spanyol kékfrankos, meggyes karakterrel és puha, érett taninnokkal, valamint a sherry-k nagy részét még megcukrozzák, kivétel ez alól az Osborne PX, amely nem házasított tétel, hanem természetes édes bor, és napon érlelt érett szőlőszemből készült. A bemutatott sherryk nagy része kapható idehaza, egy részük pedig (pl. a Lustau East India) forgalmazót keres.