A rendezvény előzetes sajtótájékoztatóján a debrecenieket Balázs Csaba szállodaigazgatója, Mile József executive chef és Káposztás Gergely F&B manager képviselte. A debreceni delegáció találkozott Szabadka város polgármesterével, alpolgármesterével, turisztikáért felelős vezetőjével és Kasza Józseffel a Vajdasági Magyarok Szövetségének korábbi elnökével. A találkozón jelen volt Nagy Ferenc magyar konzul is.
Pénteken és szombaton a palicsi Kisvendéglő vendégei à la carte étlapról rendelhettek magyar specialitásokat, vasárnap pedig hagyományos svédasztalos családi ebédet fogyaszthattak, ahol a páratlan hangulatról hagyományos cigányzene gondoskodott. A vasárnapi rendezvényre olyan nagy volt az érdeklődés, hogy mintegy 350-400 fő is megfordult ezen a napon a vendéglőben. Az étlapon olyan tradicionális magyar ételek és italok szerepeltek, mint a debreceni töltött káposzta, a slambuc, a hortobágyi húsos palacsinta, valamint a zamatos kajszibarack-pálinka.
Az összejövetel házigazdái Darabos Nebojsa – az Elitte Palić igazgatója - és Dungyerski Attila igazgató-helyettes egyaránt sikeresnek ítélték a rendezvényt. A két vállalkozás vezetői a rendezvényt követően megállapodtak abban, hogy az együttműködést jövőre folytatják.