A tankonyhát, konferenciatermet, kávézót, éttermet és kiskereskedelmi bemutatótermet magába foglaló Vevőakadémia megteremtése régi szakmai kívánalom volt. A tudásközpont indulásakor a tréningnaptár 9 kulináris témájú kurzus mellett barista, bármixer és kiskereskedelmi alapképzést tartalmazott. A központ népszerűségének növekedésével és a felmerülő igények gyarapodásával a METRO hamar kibővítette a kurzusok listáját, ma már 26 különféle kurzus 11 témakörben várja az érdeklődőket 9 oktatóséf és szakértő előadásában a 12 főzőállásos, 24 fős auditóriumot is tartalmazó tankonyhában. A vállalatnak sikerült olyan nagy neveket megnyernie vendégoktatóknak, akik szintén garantálják a hallgatók fejlődését.
A Vevőakadémia olyan, minden igényt kielégítő helyszín, amely szakmai, céges, kulturális és szórakoztató rendezvényeknek is egyaránt otthont ad. Idén itt rendezték meg a Bocuse d’Or, a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének egyik selejtezőjét, majd a magyarországi döntő nyersanyag-bemutatóját. Emellett számos más szakácsverseny, könyvbemutató, kóstoló, és még egy szerkesztőségi főzőcsata is helyet kapott a Vevőakadémia falai között. Sőt, Isa Bal, a világ egyik legjobb éttermének tartott három Michelin csillagos angol Fat Duck étterem Master Sommelier-e még a születésnapját is a Vevőakadémián töltötte!
„Nagy sikerként könyveljük el, hogy előzetes várakozásainkat nemcsak igazolták, hanem felül is múlták az Akadémia első éves eredményei, rengeteg résztvevőt köszönthettünk kurzusainkon és a szakma számos fontos eseménye nálunk kapott helyet. A jövőre vonatkozó terveink között szerepel többek között, hogy bővítjük az akkreditált felnőttképzési programjaink számát, de arra is törekszünk, hogy új sztárséfeket neveljünk ki Magyarország, sőt Európa számára. Továbbá jövőre is szeretnénk otthon adni az olyan neves szakácsversenyeknek, mint a Bocuse D’or, WACS, vagy a Hagyomány és Evolúció” – mondta Dávid Gábor, a METRO Vevőakadémia vezetője.