A nap folyamán három szekcióban (Management, Housekeeping, F&B/vendéglátás) párhuzamosan zajlottak az előadások, a szünetekben a vendégek megtekinthették a kiállítók standjait, kóstolóban is részük lehetett. A széles körű termék- és szolgáltatásválasztékot felvonultató szervezők igyekeztek minden lehetőséget megragadni, hogy testközelből bemutatkozzanak a vendégeknek: a szünetekben felszolgált üdítők hűtőit, a kávét és kávéfőző gépeket a kiállítók biztosították, az ebéd is a kiállítók alapanyagainak és táplálékkiegészítőinek felhasználásával készült, és még az asztalterítést is felhasználták a szemléltető bemutatkozáshoz.
A Management szekcióban a szervező cégek bemutatkozása mellett képet kaptak a résztvevők a következő ciklus pályázati lehetőségeiről és azok megvalósításáról (MAPI ZRt.). A Housekeeping szekcióban előadást tartott többek között Kardos György (Miele Kft.) a szállodai házi mosoda előnyeiről, az Assist-Trend Kft. a szállodatakarítás múltjáról, jelenéről és jövőjéről, a T-MIX 2003 Kft. a megfelelő textilválasztás szempontjairól. Az F&B/vendéglátás szekcióban a konyhahigiénia fontosságáról tájékoztató Assist-Trend Kft. mellett Gál Sándortól (Assur Kft.) meghallgathattuk, hogyan válasszunk konyhatechnológiai beszállítót. Az Omega Bázis Kft. (ABY) a csíraalapú élelmiszerek vendéglátásban történő felhasználásáról tartott tájékoztatást a szakmának. A Progast Kft. jóvoltából Harmath Csaba gasztronómiai tanácsadó kóstolóval egybekötött interaktív előadásán vehettek részt a vendégek a bor és ételek párosításával kapcsolatban, amelynek keretén belül kitért a borválaszték összeállítására is.
A szünetekben a Mirbesz Kft. kényeztette a vendégeket a különböző kóstolókkal, az ebéd is az általuk szállított alapanyagokból, valamint az Omega Bázis Kft. táplálékkiegészítőinek felhasználásával készült. A nap második felében egy összevont előadás keretében a NÉBIH képviselője tartott előadást A jó higiéniai gyakorlat témakörében, amely már nyomta- tott kiadvány formájában is elérhető. A nap a vendéglátó szálloda házbejárásával zárult.
Ha valaki a szilvásváradi La Contessa Kastélyhotelben szeptember 26-án tartott első rendezvényről lemaradt, még részt vehet október 10-én a gárdonyi Vital Hotel Nautisban vagy november 6-án a kecskeméti Four Points by Sheratonban megrendezésre kerülő rendezvényen. A rendezvényekről bővebb tájékoztatást a [email protected] e-mail címen kérhet.