A trendekre és az egyre keményebb versenyre sikeresen reagáltak a Danubius Hotels Zrt. hévízi szállodái – hangsúlyozza Fekete György, a szállodavállalat itteni egységeinek igazgatója. A Danubius Health Spa Resort Aquában 2001-ben nyitottak a wellness irányába, ekkor alakították ki a 200 négyzetméteres élményfürdőt. A későbbi években számtalan fejlesztést hajtottak végre: megújult a gyógyászati részleg, a kádas gyógyászati egységek, a gyógyhall. Az év elején 300 millió forintos beruházással a ház minden szobáját klimatizálták, átalakították a vendéglátóegységeket, ami lehetővé tette, hogy április elsejétől all inclusive ellátást biztosítsanak a vendégeknek. A szálloda közelében, a korábban vegetáriánus étteremként működő épületben játszóházat alakítottak ki, gyermekmedence és játszótér épült. A szálloda a TÜV Rheinland csoport által, az ISO 9001 szabványok alapján végzett auditálást követően Medical Wellness minőségi tanúsítványt szerzett. A hotelben a gyermekek és a felnőttek szórakozásáról animátorok gondoskodnak. A sport- és fitneszkedvelők a fitneszterem kínálta lehetőségek mellett számos csoportos sportfoglalkozáson vehetnek részt a reggeli tornától az aquafitneszen át a nordic walkingig és a csi kungig.
Az Aqua a jövőben gyermekbarát szállodaként kíván működni, célja, hogy minél több hazai üdülővendégre tegyen szert, mellette pedig megtartsa a hagyományos gyógyvendégkört. Új küldő országokat is sikerrel nyert meg a ház: folyamatosan nő az orosz ügyfelek száma, akik jellemzően a 60 évesnél fiatalabb korosztályból érkeznek. Erősödik még az izraeli, valamint a távolkeleti piac, főként Kínából és Japánból érkeznek szép számban.
A bő két hónapja működő all inclusive szolgáltatás sikerrel debütált a szállodában. A vendégek visszajelzései pozitívak, a hotel kihasználtsága a tavalyi azonos időszakihoz képest átlagosan 5–10 százalékkal nőtt. A Danubius Hotelsnek nem ez az első szállodája, amelyben all inclusive-ot kínál, hiszen a balatonfüredi Hotel Marinában már több éve működik ez a szolgáltatás. Az Aquában nyújtott teljes ellátás azonban eltér a Marinában és a tengerparti üdülőkben megszokottól. Az ételek és italok összeállításában is az egészséges életmód áll a középpontban. Szeszes italokat csak a vacsorához szolgálnak fel, a vendégek azonban egész nap fogyaszthatnak gyümölcsteákat, különféle gyümölcs- és zöldségleveket. A hagyományos magyaros fogások mellett sokféle zsír- és kalóriaszegény ételt is kínálnak, ezeket Danubius Healthy Choice táblával jelzik. Bőséges a büféreggeli, a büféebéd keretében levesek, saláták, zöldségek, tészták, grillezett és wokban készített csemegék, sütemény, palacsinta, gyümölcs, uzsonnára sütemény, fagylalt, este pedig gazdag büfévacsora várja a vendégeket.