Az Educatio CulinArtis első képzésében részt vevők hét, egyenként két-két napos modul keretében elsajátíthatják halak, a vadak, a vörös húsok, a szárnyasok, a borjú és a bárány, valamint a vegetariánus ételek elkészítését az alapanyagoktól a tálalásig, valamint az École Lenôtre (Franciaország első számú, nemzetközi hírű gasztronómiai iskolája) programját és az elengedhetetlen csapatvezetési kompetenciákat.
Az Educatio CulinArtis hat fős oktatógárdáját – Kalla Kálmán, Facsar Sándor, Ruprecht László, Garaczi János, Laurent Vandenameele és Jean-Bernard Fichepain – az École Lenôtre akkreditálta. Az oktatók az École Lenotre iskolájában, majd Budapesten a Lenotre vezető oktatójától, Jean-Bernard Fichepaintól tökéletesítették tudásukat. A kurzusnak a Novotel Budapest Congress szálloda Côte Jardin éttermének konyhája ad otthont. Decemberben, a kurzus végén minden résztvevő gyakorlati vizsgát tesz a Chef Akadémia vizsgabizottsága előtt. A vizsga során az elkészített étel minősége, íze, látványa mellett értékelik a munkaidő szervezésének hatékonyságát is. A vizsgaelnök Kiss János, a Hyatt Hotels corporate chefje lesz. A sikeresen vizsgázók oklevelet kapnak, a legjobban teljesítő séf pedig egy kétnapos párizsi út során ellátogathat az École Lenôtre-ba és az iskola exkluzív éttermébe.