Magyar kóstolót élvezhettek a jelen lévők, melynek keretében a GL Events Magyarország – Hungexpo - szervezésében a budapesti Arany Kaviár tulajdonosai, Nyíri „Szása” (a kiadott szóróanyag fogalmazása szerint: The Best Russian Chef in Hungary) és Molnár Attila tartottak gasztronómiai bemutatót, melynek középpontjában egy igazi különlegesség, a magyar kaviár állt. Az ételekhez magyar borokat szolgáltak fel.
Közben a Bocuse d’Or Arénéban készültek az első napi versenymunkák, és kevéssel dél után bemutatták a 27 tagú zsűrit. A közönség tombolása közepette lépett be az Arénába „háromgenerációnyi” Bocuse. A névadó Paul Bocuse mellett megjelent fia Jerome, valamit első ízben a verseny történetében először jelent meg nagyapja és apja oldalán a három esztendős unoka. A showmesterek kérdésére: a hal, vagy húsételek állnak szívéhez legközelebb, a legkisebb Bocuse rövid gondolkodás után rávágta: neki legjobban a keksz féleségek ízlenek…
A keddi napon az első 12 versenyző mutatja be hús és halételét, kötük olyan egzotikus országok, mint Argentina, Guatemala és Indonézia. A leghangosabb szurkolótábora ma az francia, az izlandi és a japán versenyzőnek van. Eredményhirdetés holnap.
(foto: Kolbe Gabor)