Az Európai Uniós forrásból finanszírozott családias hangulatú szálloda, az Oroszlános Borhotel a házias, helyi termékekre építő éttermének otthont adó egykori Szirmay-kúria kibővítésével született.
A megnyitón Hidvéginé Molnár Judit, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketingigazgatóság igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd a ház építészeti koncepcióját Gulybán Ede okl. építész, vezető tervező mutatta be. Tompos Lajos okl. belsőépítész tervező művész a Borhotel belsőépítészeti filozófiáját, művészeti értékeit ismertette.
Az Oroszlános Borvendéglő évek óta Magyarország TOP 100 éttermének egyike. A szálláshely- és kapacitás-fejlesztést célzó pályázati projekt keretében a tállyai Oroszlános Borvendéglőben jelentős minőségi szálláshely-fejlesztés valósult meg, hiszen a 2003-2005 között teljesen felújított kúriát 15 szobás tematikus borhotellé minősítik a világörökségi védettség alatt álló történelmi borvidéken elsőként. Az új épületszárny rendelkezik egy 100 fős melegkonyhás étteremmel, egy 50 fős borozóval, történelmi pincével, fürdőházzal, szalonnal, társalgó és konferenciaszobával.